Hamam böcekleri gibi bazı türler başları olmadan dokuz güne kadar yaşayabilir. Ancak insanlar, başları olmadan hiçbir yaşam formunu sürdüremezler. Aslında, insanlar zihinsel kapasiteyi korumak ve bilişsel işlev ve performansı arttırmak için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Ginseng ve ginkgo biloba gibi takviyeler, beyin fonksiyonlarını geliştirmek için yaygın olarak kullanılır, ancak nöronal destek konusunda rolleri olan birçok başka doğal takviye vardır.
Bacopa
Bacopa monniera, su olarak da bilinen bir bitki ailesidir. doğal olarak Hindistan'da ortaya çıkan bir hyssop. 2002 yılında Neuropsikofarmakoloji bölümünde yayınlanan bir makalede, Avustralya'daki Wollongong Üniversitesi'nden psikolog Dr. Steven Roodenrys, bacopa'nın insan hafızasını iyileştirme üzerindeki etkilerini gösterdi. Elde ettiği sonuçlar, bu bitkinin öğrenmeyi iyileştiremediği, yeni bilgileri unutmayı engellediği sonucuna varıyor. Sonuç olarak, bacopa popüler bir bellek artırıcı ek haline geldi.
Uridine
Uridine, RNA'nın temel yapı taşlarından biridir. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, nöronları tamir etmedeki rolünü büyük ölçüde araştırdılar. Vücudun herhangi bir yerinde olduğu gibi, işlevini eski haline getirmek ve sürdürmek için bir onarım işlemi yapılır. MIT araştırmacıları, idrarın beyin hücresi hasarından kurtulmada oynadığı kritik rolü vurgulamaktadır. Beyin hücrelerinin doğal onarım sistemini koruyabilmelerini sağlamak için diyetinize idrar ekleyin.
Resveratrol
Kırmızı şarap, ılımlı olarak tüketildiğinde sağlık yararları için medyada övgü aldı. Resveratrol, bu avantajlı etkilerin çoğundan sorumlu olan kırmızı üzüm derisinden elde edilen antioksidan bileşiktir. Haziran 2010’da yapılan Amerikan Yaşlanma Derneği toplantısında, DSM Beslenme Ürünleri’nden Hasan Mohajeri’nin önderlik ettiği araştırmacılar, resveratrol’ün hafızayı artırabileceğine dair kanıtlar sundu. Ek olarak, bu aktif bileşiğin çikolata çubuklarına eklenmesini tarif ettiler. Resveratrol miktarını 50 bardak kırmızı şarapta tek bir çikolata barda elde edebilirsiniz.
Nikotin
Nikotin, nöronal gelişim ve fonksiyon için avantajlıdır. Nikotinin beyin hücrelerinde nikotinik reseptörlere bağlandığı ve Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklarda diskinezi olarak bilinen sarsıntılı hareketleri azalttığı gösterilmiştir. Michael J. Fox Vakfı, bilim adamlarının, nikotinin Parkinson hastalığı üzerinde on yıllardır faydalı etkilerini araştırdıklarını bildirmektedir. 2007'de, California'daki Sunnyvale'deki Parkinson Enstitüsü, nikotin tedavisinin Parkinson hastalığının semptomları gibi semptomlarını kontrol etmede yardımcı olduğunu kanıtlayan maymunlarla ilgili çalışmasını yayınladı.