Gün boyunca istediğiniz zaman, tercihen günde birkaç kez glukozin sülfat alabilir. Glukozamin, osteoartriti ve çeşitli bağ dokusu yaralanmalarını gözle görülür şekilde tedavi etmek için kullanılmıştır. İşlenmiş etler ve jelatin yoluyla belirli miktarda glukozamin elde etmenize rağmen, bir anti-enflamatuar veya ağrı kesici olarak etkin bir şekilde kullanım için, bu yeterince yakın değildir. Herhangi bir diyet, takviye veya egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışın.
Glukozamin Nedir?
Glukozamin, glikozaminoglikan kategorisine ait bir bileşiktir. Bu bileşiklerin tümü, su molekülleriyle iyi bağlanan basit amino asit ve şeker moleküllerinden oluşur. Bu, bu bileşiklerin eklemlerinizde su tutma oranını arttırmasına ve eklemlerinizde kollajen veya bağ dokusunun dönüşümünü iyileştirmesine izin verir. Bu nedenle, eklemleriniz için yağlama sağlamanın yanı sıra, glukozamin, bağ dokusunun yeniden yapılandırılma ve tamir edilme oranını artıracaktır.
Glukozamin Kullanımı
günde kere. Günde üç kez sadece 500 mg, sınırlı hareket de dahil olmak üzere tüm osteoartrit semptomlarıyla başa çıkmada olumlu sonuçlar göstermiştir. Bugüne kadar, bu dozaja olumsuz etkileri olan herhangi bir araştırma yapılmamıştır. Glukozamin, jelatin kapsül formunda yaygın olarak bulunur ve çevrimiçi perakendeciler dahil olmak üzere birçok sağlık gıda ve ek mağazalarında satın alınabilir.
Ağırlık Kaldırma Stres
Düzgün yapıldığında, ağırlık kaldırma konektörü güçlendirmeli ve eklemi iyileştirmelidir diz eklemlerinin stabilitesi dahil stabilite. Ağırlık kaldırmanın ayrıca spesifik kemik mineral yoğunluğunu arttırdığı gösterilmiştir. İyi bir teknik kullandığınızı varsayarsak, direnç eğitiminden kaynaklanan eklem yaralanmalarına maruz kalmamanız gerekir. Aksi takdirde, bir hekim tarafından değerlendirilmesi gereken mevcut bir yaralanmaya sahip olabilirsiniz. Kendi kendine teşhis yapmayın. Şiddetli eklem ağrıları yaşıyorsanız, derhal tedavi edin.
Diyet
Eklemlerinizde kollajenin ciro ve tamiratını sağlamak için sağlıklı yağlar ve karbonhidratlarla dengeli bir diyet yapmanız gerekir. Kolajene dönüştürülen şeker molekülleri diyetiniz tarafından en iyi şekilde sağlanır, bu nedenle bol miktarda meyve ve sebze alın. Zeytinyağı, keten, ceviz ve somon gibi kaynaklardan diyetinize sağlıklı yağlar getirin. Eklemlerinizi yağlayan sıvı hormonal bir tepki ile üretilir ve yağ oranı düşük bir diyet birçok hormon üretme yeteneğinizi sınırlayabilir.