|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Proton Pompa İnhibitörlerinin Listesi

Proton pompa inhibitörleri (ÜFE'ler), mide ve üst ince bağırsağın asitliğini azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Gastroözofageal reflü hastalığını (mide ekşimesi) ve ülserleri tedavi etmek için ve bu bozukluklarla bağlantılı bir bakterinin yok edilmesinde kullanılırlar. Etkinlikleri benzer olduğundan, birbiri ardına seçim sıklıkla maliyete dayalı olarak yapılır.

Omeprazole

İlk proton pompa inhibitörü omeprazol, 1989 yılında tanıtıldı. Prilosec markası altında pazarlanıyor. Omeprazol artı sodyum bikarbonat olan Zegerid. Omeprazol ayrıca genel olarak mevcuttur. 10, 20 ve 40 mg'lık kapsüller halinde gelir. Prilosec OTC reçetesiz temin edilebilir. Bu ilaç, tedavi edilen duruma bağlı olarak genellikle günde bir kez sekiz hafta süreyle verilir veya semptom kontrolü için ihtiyaç duyulduğu şekilde alınabilir. Bir yaşın altındaki çocuklar için onaylanmıştır. Olası yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi, kızarıklık, ishal, bulantı veya kusma ve tada almayı içerir.

Lansoprazol

Lansoprazol 15 ila 30 mg dozlarında gelir. Prevacid markası ile daha iyi bilinebilir. Aynı zamanda jenerik bir ilaç olarak da mevcuttur. İntravenöz olarak verilebilir ve ayrıca ağız yoluyla parçalanan bir tablete de verilir. Genellikle sekiz haftaya kadar günlük olarak alınır. Bir yaşından küçük çocuklarda kullanım için FDA onayı alınmıştır. Daha sık görülen advers reaksiyonlar, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, karın ağrısı, ishal, bulantı ve iştahsızlıktır. 20 mg tabletler halinde gelir ve genellikle günde bir kez alınır. On iki yaşından büyük olanlarda 16 haftaya kadar kullanım için onaylanmıştır. En sık görülen yan etki baş ağrısıdır.

Pantoprazol

Pantoprazol, Protonix markası ile veya genel bir ilaçta bulunur. 20 veya 40 mg uzatılmış salıverme sekmeleri halinde temin edilebilir veya intravenöz olarak verilebilir. Genellikle günde bir kez olmak üzere 16 haftaya kadar alınabilir, ancak çocuklarda kullanılması onaylanmamıştır. Yan etkileri nadirdir, ancak kızarıklık, baş ağrısı veya ishale neden olabilir.

Esomeprazole

Nexium, esomeprazolün markasıdır ve 2009'dan itibaren jenerik olarak mevcut değildir. mg kapaklar. Damardan da verilebilir. Sözlü form, genellikle dört ila sekiz hafta boyunca günde bir kez alınır, ancak dört ila sekiz haftalık bir tekrarlanan ders, bir yaşına kadar olan çocuklarda olduğu gibi, FDA tarafından onaylanır. En olası yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi, kızarıklık, ishal, bulantı veya kusma ve tadı değişmedir.

Dexlansoprazole

Kapidex markasıyla bilinen Dexlansoprazole, 2009 yılının başlarında FDA onayı aldı. günde bir kez verilen 30 mg ve 60 mg kapaklar halinde verilir. Çocuklar için önerilmez, ancak yetişkinler bazı durumlar için altı aya kadar sürebilir. Mide rahatsızlığı, karın ağrısı veya üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkilendirilebilir, ancak genellikle iyi tolere edilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]