| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Manganez Takviyelerinin Yan Etkileri

Manganez, iz bırakan bir mineraldir ve bu, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için çok az miktarda gerekli olduğu anlamına gelir. Birkaç biyolojik işlem, kan pıhtılaşması, cinsiyet hormonu üretimi ve bağ dokusu ve kemik oluşumu dahil olmak üzere manganez gerektirir. Manganez çok küçük dozlarda alındığında, bazı hafif yan etkiler ortaya çıkmasına rağmen, genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, günde 11 miligramdan daha büyük manganez dozları çok ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu tehlike nedeniyle, mangan takviyeleri sadece bir doktorun gözetimi altında alınmalıdır.

Nörolojik Yan Etkileri

Çok fazla miktarda manganın Parkinson hastalığının semptomlarına benzeyen ciddi nörolojik yan etkilere neden olabilir . Kas tremoru, manganez toksisitesinin kilit yan etkilerinden biridir. Ek olası yan etkiler arasında kas sertliği veya sertliği, denge veya koordinasyon kaybı ve bradikinezi olarak bilinen bir durum olan zor hareketlere başlama veya tamamlanma sayılabilir. Daha az muhtemel yan etkiler arasında yorgunluk, durgun duruş, konuşma sorunları, yutma zorluğu ve cinsel işlev bozukluğu vardır. Linus Pauling Enstitüsü, yüksek düzeyde manganez maruz kalan çocukların beyin fonksiyonu ve davranışları üzerinde olumsuz etkiler yaşadığını bildirmektedir.

Alerjik Reaksiyon

Nadir durumlarda, bir kişi manganez için ciddi bir alerjik reaksiyon yaşayabilir. Alerjik reaksiyonun belirtileri kaşıntı, döküntü veya kurdeşen içerir. Şiddetli reaksiyonlar yüzün, dudakların, dilin ve boğazın şişmesine neden olabilir ve bu da nefes almada zorluk, hışırtı ve öksürüğe neden olabilir. Siz veya tanıdığınız biri bu semptomları yaşıyorsa derhal acil sağlık servisini arayın.

İlaçlar ile Etkileşimler

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, manganezin onlarla etkileşime girme olasılığı vardır. Manganez kullanmadan önce doktorunuzla konuşun, özellikle antasitler, müshiller, antibiyotikler veya tansiyon düşürücü ilaçları yeniden alıyorsanız. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, bu ilaçların manganez emilimini engelleyebileceğini bildirmiştir. Antipsikotik ilaçlar yoğunlaşabilir ve yaşadığınız diğer manganez yan etkileri artabilir.

Ek Dikkat

Siroz gibi kronik karaciğer rahatsızlığı olan kişiler manganezini kandan sağlıklı karaciğere sahip insanlardan çok daha yavaş alırlar. Sonuç olarak, karaciğer problemleri olan insanlar günde 11 gramdan daha küçük manganez dozları aldıktan sonra yan etkiler yaşayabilirler. Demir eksikliği nedeniyle kansızlığı olan insanlar yiyeceklerden daha fazla manganı sağlıklı insanlardan daha fazla emer, yani daha az manganez dozunun yan etkileri de olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com