| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çemen ve Karaciğer Zararı

Emziren anneler arasında süt üretimini teşvik etmek ve diyabet için bitkisel bir yardımcı olarak kullanılan çemen otunu bulacaksınız. Ayrıca iştah kaybını ve cilt iltihabını tedavi etmek üzere, ülkenin otlar için düzenleyici organı olan Komisyon Komisyonu E tarafından da onaylanmıştır. Avrupa’nın Akdeniz bölgesine özgü olan bu bitki, New York’taki Sloan-Kettering Memorial Kanser Merkezine göre karaciğer koruma özelliklerine de sahip olabilir. Ancak, 2010 yılı itibariyle yapılan çalışmalar, Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne göre çemenin diyabet dışında herhangi bir sağlık durumu için kullanılmasını desteklememektedir. Çemen otunu tıbbi bir amaç için kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktora danışın.

Efektler

Çemen, karaciğerin alkole bağlı hasarlara karşı korunmasına yardımcı olur, "Hücre'de yayınlanan 2007 çalışmasının baş yazarı S. Kaviarasan, diyor. Biyoloji ve Toksikoloji. " Çalışma, çemen tohumu polifenol ekstraktının karaciğer hasarlı sıçanlarda kollajen ve karaciğer lipidleri üzerindeki etkilerini incelemiştir. Kronik alkolikler olan kişilerde yağ karaciğerleri ve aynı zamanda kollajen birikimi ile nitelenen fibrozis vardır.

Kaviarasan, sıçanlara aynı anda hem alkol hem de çemen otunu verdi. Çemen otunun hem kollajen hem de lipit profilleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtti. Bununla birlikte, çalışma fareler üzerinde yapıldı, bu nedenle faydaların insanlara geçip geçmediğini görmek için insan denemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Önem

pp çemen karaciğerdeki antioksidan enzimlerin seviyelerini artırmaya yardımcı olur ve bu da Kaviarasan'ın sıçanlarla ilgili 2008 tarihli bir araştırmaya göre kronik maruz kalma alkolü de “Hücre Biyolojisi ve Toksikolojisi” bölümünde yayınlandı. Çemen etkisi, süt devedikeni içinde bulunan karaciğer koruyucu flavonoid olan silymarin ile karşılaştırılabilir.

Teoriler /Spekülasyon

, Kaviarasan diyor. Bu bitki özellikle steroidal saponinler açısından zengindir. Çemen otunda bulunan ana saponin, "Baharat Kimyası" na göre diosgenindir; V.A. Parthasarathy ve diğ. Diosgenin, vahşi hayvanlarda da bulunduğunu söylüyor, diyor Los Angeles hekimi Ray Sahelian ve bazen menopoz semptomlarını hafifletmek için formülasyonlarda kullanılıyor, ancak 2010'dan itibaren var olan çalışmaların bu kullanımı desteklemediğini belirtti.

Çemen otu fitokimyasalları, N. Sushma ve T. Devasena dergisinde yayınlanan "İnsan ve Deneysel" dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre karaciğer ve böbreklerde böcek ilacı kaynaklı toksisiteyi önleme konusunda önemli bir rol oynama potansiyeline sahiptir. Toksikoloji." Cypermetrin'in neden olduğu toksisiteyi inceleyen çalışma, bitkinin kısmen bu haşere kontrol ajanının yol açtığı karaciğer hasarına karşı lipit seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olarak koruduğunu tespit etti.

Uyarı

Çemen otu toksisitesi üzerine hayvan araştırması “Afrika Biyoteknoloji Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmanın baş yazarı Aziza M. Hassan'a göre, çok yüksek dozlarda otların hafif hepatite yol açabileceğini ortaya koymaktadır. Hassan, “Dört hedef organ üzerinde yüksek dozda çemen, karaciğer, mide, böbrek ve ince ve kalın bağırsakta yapılan araştırmalar, karaciğerin yüksek dozlardan etkilenen tek karaciğer olduğunu ortaya koyuyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com