| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çemen Ekstraktının Faydaları

Çemen, ya da bilimsel olarak Trigonella foenum-graecum olarak bilinen, birçok sağlık yararı için bilinen en eski şifalı bitkilerden biridir. Çemen otu kullanımı, eski Mısırlıların doğum ve mumyalamayı teşvik etmek için kullandığı M.Ö. 1500'lerde olduğu kadar erken tanınmıştır. Hint ve Orta Doğu kültürlerinde popüler olan çemen, günümüzde ağırlıklı olarak yemek pişirmede lezzet verici ve çeşitli sağlık koşullarına ek olarak kullanılmaktadır.

Glukoz düşürücü

Çemen otunun, Tip 2 diyabetli hastalarda glukozu düşürmede faydalı olabilir. Bu çalışmalar küçük olsa da, hepsi glisemik kontrolün iyileştirilmesinde ve insülin direncinin azaltılmasında olumlu bir eğilim göstermektedir. Çemen otunun, diyet lifi ve saponin içeren aktif bileşikleri yoluyla glikozu düşürdüğü düşünülmektedir. Saponinler, safra tuzlarına bağlanan ve antioksidan aktiviteye sahip olan bileşiklerdir. Çalışmaların çoğu, glikoz parametrelerinde önemli düşüşlerin sadece orta ila yüksek dozlarda çemen (günde 5 gramdan fazla) ile görüldüğünü göstermiştir. Redüksiyonların çoğu, toz halinde çemen otu tohumu (kapsülde) ile bulundu, ancak başka biçimlerde bulunmadı. Bu iddiaları doğrulamak için daha uzun ve daha uzun denemelerin gerekli olduğunu kabul etmek önemlidir, ancak çemen otunun geleneksel diyabet tedavilerine ek olarak kullanılması için destek vardır. Alman Komisyonu E monografisi, günde bir defa 6 gram önermektedir, ki bunlar bir kerede alınabilir veya üç öğün arasında bölünebilir. Çemen otu kapsülleri çoğu 580 veya 610 miligramda mevcut olduğu için, ortak bir dozaj şeması günde üç defa 2-3 kapsül olacaktır.

Lipid düşürücü

Çemen toplam kolesterolü düşürdüğü ve LDL kolesterol, ayrıca saponinler ve diyet lifi yoluyla. Saponinlerin kolesterol emilimini ve sentezini inhibe ettiği düşünülmektedir. HDL kolesterolünde bugüne kadar bir değişiklik olmadığı bildirildi. Çalışmalar sağlam olmasa da, çemen sağlıklı bir yaşam tarzına ek olarak kolesterol tedavisi için uygun bir eklenti olarak düşünülebilir.

Emzirme

Kadınlarda şaşırtıcı derecede yaygın bir sorun süt üretimindeki azalmadır . Çemen sadece dünyadaki en popüler bitkisel "galaktagog" olabilir. Süt üretimini uyarma mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte, büyük olasılıkla fitoöstrojenler ve diosgenin bileşenlerinden kaynaklanmaktadır. Bu bileşenler sayesinde, çemenin süt bezlerine benzer "ter bezlerini" uyardığı, dolayısıyla sütü de uyardığı geleneksel olarak teorikleştirilmiştir. Bir çalışma, günde 3 bardak çemen çayı tüketen kadınlarda süt üretiminde belirgin bir artış olduğunu belirtti. Çemen grubundaki bebekler de doğum ağırlıklarını diğer gruplardan daha hızlı geri kazandılar. Çoğu kadın, ot alındıktan 24-72 saat sonra süt arzının arttığını ve arzın tekrar yeterli olması durumunda kesilebileceğini bildirmiştir. Dozaj günde yaklaşık 500-1000 miligram olmalıdır. Bazı kadınlar acı bir tat vermesine rağmen çay da içilebilir. Gebe kadınlar dikkatli olmalı, çünkü çok yüksek dozlar veya aşırı doz aşımı doğumu uyarabilir veya fetüse zarar verebilir.

bu amaçlar için düzenli kullanımını desteklememelidir. Çemen otu ayrıca iltihabı kolaylaştırmak için cilde uygulanan kümes hayvanları veya macun olarak da kullanılmıştır. Yine, bu kullanım olgusal olmaktan çok anekdottur. Bir insan çalışmasında, testosteronu (ve dolayısıyla libido) arttırmak için çemen otu belirtilmiştir, ancak sonuçlar yetersizdir ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Sonuç

Yaygın doz uygulamasının tek gerçek yan etkisi idrar ve diğer vücut salgılarına akçaağaç şurubu benzeri bir koku. Ekonomik maliyet, düşük yan etki profili ve diğer ilaçlarla neredeyse hiç etkileşime girmediği göz önüne alındığında, çemen sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemek için iyi bir seçenektir. Devam et ve o körili tavuğun tadını çıkar! , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com