Kava, Güney Pasifik adaları halkı tarafından eski zamanlardan beri tıbbi, sosyal ve tören amaçlı olarak kullanılmasına rağmen, kava kullanımı ile ilgili ciddi güvenlik kaygıları var, MedlinePlus. Tehlikeli yan etki potansiyeli nedeniyle, kava İsviçre, Almanya ve Kanada'da piyasadan çıkarıldı ve diğer ülkeler de aynı şeyi düşünüyor. Kava'yı kullanmadan önce, ilk önce sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşun.
Tanımlama
Kava, biber ailesinin bir bitkisidir ve diğer isimlerin yanı sıra awa, kava biberi, kava-kava ve sarhoş edici biber olarak da adlandırılır. Bitkinin tıbbi olarak kullanılan kısımları, içecekler, özler ve haplar gibi çeşitli şekillerde yapılan kök ve yeraltı sapıdır. MedlinePlus'a göre, şu anda kava için dozaj yönergeleri oluşturmak için yeterli bilgi bulunmamaktadır.
Kullanım Alanları
Kava'nın çeşitli tıbbi kullanımları vardır, ancak en sık gerginliği yönetmek için uyku yardımı olarak kullanılır. ve menopoz semptomlarını hafifletmek için, Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ni belirtir. NCCAM raporunda ayrıca astım ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kava aynı zamanda uterus ve menstrüel problemler ve zührevi hastalıklar ve afrodizyak olarak da kullanılır.
MedlinePlus, kava'nın kaygı tedavisinde etkili olabileceğini belirtir ancak etkilerinin sekiz hafta kadar sürebileceğini söyleyebiliriz. farkedilir olmak. Kava ayrıca menopoz sırasındaki anksiyete semptomlarının tedavisinde etkili olabilir ve bu etki tedaviye başladıktan bir hafta sonra fark edilebilir, diye ekliyor MedlinePlus. Ek olarak, kava benzodiazepinler adı verilen anksiyete ilaçlarını durdurmakla ilişkili yoksunluk semptomlarını yönetmek için de muhtemelen etkili olarak değerlendirilmiştir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kava, ciddi karaciğer hasarı, siroz, karaciğer yetmezliği ve muhtemelen ölüm, NCCAM'ı uyarır. Ayrıca, kava kontrol edilemeyen hareketler veya spazmlar gibi kas problemlerine neden olabilir. Uzun süre veya yüksek miktarlarda alındığında, kava, ölçeklendirme ve sarı renk değişikliği gibi cilt anormalliklerine de neden olabilir. Rahim kasını zayıflatabileceğinden Kava hamilelik sırasında alınmamalıdır,