Butterbur ayrıca bataklık raventi, petasites veba kökü ve şemsiye yaprakları olarak da bilinir. Feverfew, Tanacetum parthenium olarak adlandırılır ve her iki bitki bitkisinin çeşitli koşulları tedavi etmek için kullanıldığı iddia edilir. Diyabet Bilgi Kütüphanesi'ne göre butterbur Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'ya özgüdür. Feverfew, Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya'da yaygın olarak bulunur. Butterbur ve feverfew'den yapılan tedaviler, öncelikle bitkilerin yapraklarını tıbbi amaçlar için kullanırlar.
Memorial Sloan-Kettering Cancer Center veya MSKCC tarafından çevrimiçi yayınlanan bir makaleye göre butterbur genellikle tedavi etmek için kullanılır. astım, alerji, rinit veya burun akıntısı, baş ağrısı, ağrı ve idrar tutamamaya neden olan idrar spazmları. Butterbur’un antispazmodik özelliklerinin, antihistaminiklerinkilerle etkili bir şekilde karşılaştırıldığı söyleniyor. Maryland Üniversitesi web sitesindeki bir makaleye göre, ateşli hasta migren, vazokonstriksiyon ve spazmları ve astımı tedavi etmek için de kullanılır, fakat ayrıca artrit, ateş, mide bulantısı ve kusma gibi mide rahatsızlığı tedavisinde de kullanılır
Yan Etkileri
Butterbur, ateşli böceklere göre daha az yan etkiye sahiptir, ancak önemli bir tane vardır. MSKCC tarafından çevrimiçi yayınlanan bir makaleye göre karaciğerde hasara neden olabilir. Hastalığın yan etkileri arasında mide bulantısı ve kusma ile mide bulantısı, sinirlilik ve kaygı, karın ağrısı ve artmış kanama eğilimleri vardır. Özellikle endişe verici olan şey, ateşli olanın bağımlılık yapması ve kullanımının hızlı bir şekilde durdurulması, yoksunluk semptomlarına neden olabilir.
Kullanılabilirlik
formlar. Butterbur için önerilen doz günde iki kez 50 miligram iken, ateş düşürücü ilaç günde dört kez 100 ila 300 miligramdır.
Expert Insight
Herhangi bir şifalı bitkide olduğu gibi, güvenliği sağlamak için araştırma önemlidir. ve tedavilerin etkinliği. Dundee, İskoçya'daki Dokuz Hafta Hastanesi ve Tıp Fakültesindeki butterbur'un bir çalışmasında D.K. Lee ve arkadaşları, alerjik rinitli 16 hastaya günde iki kez 50 miligram butterbur, günde bir kez 180 miligram feksofenadine veya bir hafta boyunca günde bir plasebo verildi. Çalışma hem butterbur hem de fexofenadine ile tedavi edilenlerde genel nazal semptomlarda önemli bir azalma buldu. MSKCC tarafından yayınlanan bir makaleye göre, J.J. Murphy ve ark., Ateşinin, migren, bulantı ve kusma gibi migren sayısını önemli ölçüde azalttığı ve migrenlerin önlenmesinde güvenli ve etkili olduğu bulundu.
Dikkat
Özel önlem almalı Her ne zaman bitkisel takviyeler alırken alınmalı ve bitkisel ilaçların tüketimi lisanslı bir doktorun denetiminde olmalıdır. Güvenlik henüz belirlenmemiş olduğu için hem butterbur hem de feverfew çocuklara verilmemelidir. MSKCC'ye göre, butterbur'un bazı insanlarda karaciğer hasarına neden olabileceğini bilmek önemlidir. Ayrıca, Maryland Üniversitesi'ne göre ateşli bir şekilde bağımlılık yapabileceğini ve aniden durdurulmaması gerektiğini bilmek önemlidir. Feverfew ayrıca çok asitli olduğu ve sadece kapsül şeklinde alınması gereken ağız yaralarına da neden olabilir.