Klorofil, yeşil bitkilere renk veren pigmenttir. Bu güçlü pigment güneş ışığını tuzağa düşürerek kimyasal olarak karbondioksit ve sudan gelen bitkiler için besin oluşturur. 1960'lı yıllardan beri diyet takviyesi olarak kullanılmıştır. Taze gıdalardan, tozdan veya kapsüllerden klorofil tükettiğinizde, diyetinize enerji paketlenmiş sağlık yararları eklersiniz.
Antioksidan Güç
Klorofilin bir türevi olan klorofilin, bazı potansiyel olarak zararlı oksijen içeren kimyasalları nötralize edebilir . Klorofilin takviyesi, Linus Pauling Institute'e göre radyasyon ve kimyasal kanserojenlerin yarattığı oksidatif hasarı azaltarak çalışır. Ek olarak, Nisan 2008'de "Serbest Radikal Araştırmalar" da yayınlanan bir makalede, klorofilin antioksidan enzimler üretme ve oksidatif hasara karşı koruma sağlama konusundaki kabiliyetini araştıran bir çalışmada, klorofilinin bir antioksidan etkiye sahip olduğu ve olumsuz bir önleyici tedavi olarak vaat edebileceği ortaya çıkmıştır.
Kan Sağlığını Destekler
Tek bir damla kan, milyonlarca kırmızı kan hücresi içerir. Bu hücreler renklerini hemoglobin olarak bilinen bir protein kimyasından alır. Kan vücudunuzdan geçerken, oksijen molekülleri kendilerini hücreye oksijen veren ve karbondioksit ve atık maddeleri uzaklaştıran hemoglobine bağlarlar. Klorofil molekülünün yapısı, kırmızı kan hücrelerinizde bulunan hemoglobininkine benzer. Şifalı Gıdalar Ansiklopedisi'ne göre, klorofil hemoglobinin performansını uyarır.
Kanser Önlemesini Destekliyor
Kanserin gelişmesi için bazı vücut kimyasallarının DNA veya diğer moleküllere saldırabilen bir süreçten geçmesi gerekiyor. Klorofil, türevli klorofilin ile birlikte, belirli kanser türlerinin olası önlenmesi ve bloke edilmesi ile bağlantılıdır. Haziran 2007'de "Karsinojenez" de yayınlanan bir makalede, klorofilin sıçanlarda yapılan kanseri önleme kabiliyetine dair bir çalışma, hem klorofilin hem de klorofilinin karaciğer ve kolon kanserine karşı güçlü önleyici koruma sağladığını ortaya koydu.
Yan Etkiler ve Hususlar
Ağız yoluyla alınan klorofil, dilin, yeşilimsi idrarın veya dışkıda siyah veya sarı renk bozulmasına ve olası ishale neden olabilir. Hamile veya emziren kadınlar, klorofil takviyesi kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Diğer taraftan, Columbia Üniversitesi'ne göre, 50 yıldan fazla bir zamandır büyük bir klorofil veya klorofil toksisitesi bulunamamıştır.