|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Pelvik Kırığı Rehabilitasyon

Pelvis, ileum, ischium ve kasık kemiği olarak bilinen birkaç kemikten oluşur. Bu kemikler, bağırsaklar ve mesanenin yanı sıra ana sinirler ve damarlar dahil olmak üzere karın organlarını çevreleyen ve koruyan bir halka oluşturur. Pelvik kırıklar, ciddi bir düşme veya motorlu taşıt kazası gibi travmatik bir olaydan sonra her yaşta bireylerde ortaya çıkabilir. Yaşlı hastalarda ve hassas kemiklere sahip olanlarda, düşük etkili düşmelerden sonra pelvik kırıklar da görülebilir. Bir pelvik kırığın rehabilitasyonu ilk önce yaralanmanın dengelenmesi ve kontrolünü içerir. Kemikler daha sonra yeniden düzenlenir ve işlevi geri almak için bir fizik tedavi programı yürütülür. Bu ciddi bir durumdur ve birçok potansiyel komplikasyon vardır.

Geçici Dış Fiksasyon

Pelvis birçok karın organını, sinirleri ve kan damarlarını korur. Bu nedenle pelvik kırığı olan hastalarda, çevredeki yumuşak dokulara, organlara ve nörovaskülatüre ciddi bir zarar vermek yaygındır. Bu yaralanmalar kanama ve sinir hasarı riski taşır. Travma cerrahları bu sorunları gidermeye çalışırken, kırık kemiklerin stabilize edilmesi için ortopedik bir cerrah gerekebilir. Bu genellikle, kemikleri geçici olarak uygun hizada tutmak için harici bir çerçeve kullanılarak gerçekleştirilir. Bu çerçeveler kemiğe yerleştirilen ve kelepçeler ve çubuklarla birleştirilen çelik pimlerden yapılmıştır.

Azaltma ve Sabitleme

Kararlı bir hasta daha sonra kırığın kesin tedavisine devam edecektir. İyileşmeyi sağlamak için kemiklerin uygun şekilde hizalanmaları gerekir. Bu sürece azalma denir. Çıkık içermeyen kırığı olan hastalar, stabilize etmek için dış fiksasyonla veya harici fiksasyon olmadan cerrahi olmayan tedaviye adaydır. Ameliyat gerektiren hastalar, doğrudan kemiği manipüle etmek için açık redüksiyona veya kemiği manipüle etmek için bir insizyonun gerekli olmadığı kapalı redüksiyona maruz kalacaktır. Kemikler uygun şekilde hizalandıktan sonra, cerrah kemiği dış veya iç fiksasyonu kullanarak yerinde tutar. Dahili fiksasyon, teller, pimler, vidalar ve plakalar gibi stabilizatörlerin kemiğe dahili olarak yerleştirilmesini içerir. Hastalar genellikle ameliyattan sonra en az üç ila yedi gün boyunca hastanın fiziksel ve mesleki terapisinde hastanede kalırlar. Bir yürüteç veya koltuk değneği ile ayağa kalkıp güvenle hareket ettiğinizde, ev temelli ve ayakta tedavi gören fizik tedavi yapmaya devam edeceğiniz evinize bırakılacaksınız. Terapistiniz pelvise taşıdığınız ağırlık miktarını yavaşça arttıracaktır. Doktorunuzu ve terapistinizi herhangi bir ağrı ya da değişiklik için uyarın.

Komplikasyonlar

Pelvik kırığı ciddi bir durumdur ve bu nedenle birkaç potansiyel karmaşık faktör ile birlikte gelir. Kan pıhtıları pelvisin damarlarında oluşabilir ve uyluk yapar ve akciğere gider. Bu derin ven trombozu olarak bilinir ve uzun süre hareketsiz kalma tehlikesidir. Hasta uzun süre yatmaya sınırlıysa, zatürree olma riski daha yüksektir. Terapistiniz size bu komplikasyonları önlemeye yardımcı olacak egzersizler sağlamalıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır