|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

1 Yaşındaki Bir Yumurta Yiyebilir mi?

Bir yaşındaki çocuklar yeterli miktarda protein, yağ ve karbonhidrat ve çeşitli temel vitamin ve mineraller içeren çeşitli bir diyet yemelidir. Yumurtalar zengin bir protein, vitamin ve mineral kaynağı sağlarlar ve yumurtalara alerjisi olmayan 1 yaşındakiler dengeli beslenmenin bir parçası olarak yumurta yiyebilirler. Yumurta sarısına alerjik reaksiyonlar oldukça nadirdir; Bununla birlikte, yumurta akı alerjisi, çocuklarda görülen en yaygın gıda alerjilerinden biridir. Yumurtaları, özellikle de yumurta aklarını, bebeğinizin sütten kesilmesinin uygun bir yaş ve evresinde tanıtmak ve yumurta alerjisinin olası semptomlarının farkında olmak önemlidir.

Nedenleri

Yumurta alerjisi bir arızadan kaynaklanır yumurta beyazlarındaki proteinleri alerjen olarak tanıyan ve zararlı etkileri nötralize etmek için antikorların üretimini tetikleyen bağışıklık sistemi. Antikor üretimi, hafif ila şiddetli arasında değişen alerjik reaksiyonlara yol açan histamin salınımına neden olur. Alerjik reaksiyonlar deri döküntüleri, kurdeşen, aşırı mukus üretimi, baş dönmesi, bulantı, ishal, solunum sorunları ve anafilaktik şok denilen potansiyel ölümcül bir durumdur.

Risk Faktörleri

Bebekler ve küçük çocuklar yetişkinlerden daha fazla risk altındadır Yumurtlama alerjisi geliştirmek, çünkü çocukların sindirim sistemleri nispeten olgunlaşmamış. Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklerin mide-barsak duyarlılığının gelişmesini önlemek için en az 4 aylık olana kadar ve tercihen 6 aylık olana kadar sadece anne sütü veya formüllerini tüketmelerini önerir. Çocuğun biri veya her ikisi de astım, saman nezlesi, egzama, kurdeşen veya herhangi bir yiyecek alerjisi yaşarsa, bir çocuğun yumurta alerjisi riski artar. Atopik dermatit adı verilen egzama tipi olan çocuklar da yumurtalara karşı alerjik reaksiyon geliştirme riski daha yüksektir.

Sütten kesme

AAP'a göre, bebeğinize hamilelik ve emzirme döneminde maruz kaldığınız yiyecekler olası değildir Bebeğinizin bir gıda alerjisi olma riskini arttırmak için, anne sütünde birçok yiyecek antijeni bulunmasına rağmen. Bununla birlikte, emziriyorsanız ve bebeğiniz olası gıda alerjisi belirtileri gösteriyorsa, derhal tavsiye için bir doktora danışın. Bebeğinizin tepkisinin nedenini belirlemek için, özellikle aile öyküsü gıda alerjiniz varsa, yumurta gibi belirli yiyecekleri diyetinizden tek tek elemeniz gerekebilir.

Riskleri Azaltma

Ne Zaman? Bebeğinizi sütten kesmek, birer birer yeni yiyecekler koymak ve her yeni gıdanın girmesi arasında en az dört günlük bir gözlem süresi bırakın. Bebeğiniz, gözlem süresi boyunca ishal veya hırıltı gibi olağandışı semptomlar gösteriyorsa, tavsiye için çocuk doktorunuza danışın. Ailenizde gıda alerjisi öykünüz varsa, yumurtalarını diyetine sokmadan önce çocuğunuzun 12 aylık olmasını bekleyin. Ailede gıda alerjisi öyküsü yoksa, 8 aylıkken bebeğinize iyi pişmiş yumurta sarısı koyun ve 12 aylıkken pişmiş, bütün yumurta ve tüm yumurta ürünleri sunun. Yumurta alerjisi gelişen çocukların çoğunluğu 5 yaşına kadar yumurta alerjenlerine karşı duyarlılık kazanmaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır