| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Uykusuzluğun Muhtemel Komplikasyonları

Kronik uykusuzluğun çok çeşitli etkileri vardır ve kendisine atfedilen komplikasyonlar sayısızdır. Uykusuzluğun en belirgin komplikasyonu bağımlılık ve semptomlarını tedavi etmek için kullanılan ilaçlara bağımlılıktır. Özellikle Valium

® içeren bir ilaç sınıfı olan benzodiazepinler, uzun süreli kullanımla ilgili bir dizi problemi vardır. Farmasötik lorazepam, genellikle reçete edilen bir benzodiazepindir. Hoşgörü ve hatta geri tepme uykusuzluk belirtileri, uzun süreli kullanımda (altı aydan fazla), bilişsel bozulma, ajitasyon, depresyon, anterograd amnezi (yeni anılar oluşturma yeteneğinin kaybı), kafa karışıklığı gibi diğer komplikasyonlarla birlikte ortaya çıkabilir. kabuslar ve güvenlik sorunları (motorlu taşıt kazası gibi). Çalışmalarda, reçete edilen benzodiazepin hastalarının yüzde 58 ila 84'ü başlangıçtan altı ay sonra hala alıyordu. Eşit derecede ilgili alkol ve uyuşturucu ile bağımlılık hayatidir. Bir çalışmada, uzun vadeli benzodiazepin kullandığını bildiren kişilerin yüzde 80'i alkolizm, depresyon veya madde kötüye kullanımı gibi diğer tanıları taşımakta ve alkoliklerin yüzde 40'ına kadar benzodiazepin kullanımı bildirilmektedir. Yüksek tolerans ve bağımlılık riski nedeniyle, bu ilaçlar uykusuzluk tedavisi için lehine düştü. Düşük suistimal potansiyeli olan zolpidem ve eszopiklon gibi daha yeni benzodiazepin benzeri ilaçlar daha yaygın olarak reçete edilmektedir.

Obezite

Obezite, gecede altı saatten az uykusuz uykusuzluk yaşayan yetişkinlerde daha yaygındır ve Artan kanıtlar, yetersiz uyku ile çocukluk çağı obezitesi arasındaki ilişkiye işaret etmektedir. Uyku süresi yetersiz olan çocukların, uyku süresi yeterli olan çocukların iki katı obez olma riski vardır. Çocuklarda ve ergenlerde obezite ile aşırı tarama süresi arasında (televizyon, akıllı telefonlar ve video oyunları) korelasyonlar yapılmıştır. Amerikalı gençlerin yaklaşık yüzde 71'i yatak odasında bir televizyon yayınlar ve bunun uyku hijyeni ve uyku süresi üzerine doğrudan etkileri vardır. Amerikan Pediatri Akademisi de dahil olmak üzere televizyon ve internet içermeyen yatak odaları çok sayıda kuruluş tarafından önerilmektedir. Bu cihazların yatmadan önce kullanılması, doğal sirkadiyen ritimlerini bozarak ve yeterli yavaş dalga ve hızlı göz hareketi (REM) uykusu alma potansiyellerini sınırlandırarak uykusuzluğa neden olabilir ve çocuklar ve ergenlerdeki uyku fazını geciktirebilir. Yavaş dalga uykusu özellikle çocuklarda ve genç yetişkinlerde önemlidir, çünkü büyüme hormonu gibi maddeler bu uyku aşamasında salınır. Yavaş dalga uykusu doğal olarak yaşla birlikte azalırken, yavaş dalgalı uykunun erken kaybı, obeziteyi, diyabeti ve yüksek tansiyonu düşüren metabolik anormallikler ile ilişkilendirilmiştir.

Athletic Performance

Kötü uyku atletik performansı etkileyebilir elit ve eğlence sporcularında. Yetersiz uyku egzersizin kardiyovasküler tepkisini yüzde 11 azalttığı gösterilmiştir. Uykusuzluk semptomları ve kronik kısa uyku, artan ağrı algısı, yüksek antrenman öncesi yorgunluk seviyeleri, düşük öğrenme ve hafıza işlevi, bozulmuş enflamatuar ve bağışıklık tepkileri ve yüksek yoğunluklu antrenmandan uzun süreli iyileşme ile de ilişkilendirilmiştir. Sporcularda uyku yoksunluğuna bazı konular katkıda bulunmaktadır. Sabahın erken saatlerinde yapılan eğitim seansları, aşırı kafein ve agresif hidrasyon stratejileri nedeniyle gece sık sık idrara çıkma, uykusuzluğa katkıda bulunabilir.

Risk Altındaki Gençler Kronik Uyku Yoksunluğunun Olumsuz Etkilerine Daha Duyarlı . Genellikle 12 ila 18 yaşları arasındaki gençler için gece başına en az dokuz saat uyku önerilir. Bir çalışmada, 30 günlük bir periyotta gece başına sekiz saatten daha az uyumayan öğrenci sporcuların, sporla ilgili bir yaralanmaya maruz kalma olasılığı, benzer bir grup öğrenci sporcuya göre, gece başına sekiz saatten fazla uyku alma ihtimalinden 1,7 kat daha fazlaydı. Yedi hafta boyunca gece 10 saat veya daha fazla uyumaya zorlanan yüzücülerde, 15 metrelik sprint sürelerinde, reaksiyon süresinde, dönüş süresinde ve genel ruh halinde önemli iyileşmeler görüldü. Uyku, beceri öğrenme ve beceri edinme ile de güçlü bir şekilde ilişkilendirilmiştir. Sabahın erken saatlerinde yapılan antrenmanlar genç sporcularda uyku kalitesine özellikle zararlı olabilir ve antrenörler bu konuda dikkatli olmalıdırlar.

Son olarak, kötü bir gece uykusunun genellikle atletik performansı bozmadığını bilmek önemlidir. Seçkin sporcuların üçte ikisi, bir yarışmadan önceki gece normalden daha kötü bir uyku rapor ediyor. Rekabet öncesi uykusuzluğa sıkça katkıda bulunan heyecan, endişe ve endişe, rekabete başlamadan önceki günlerde uykunun artması ve rekabete kadar giden zamanda iyi uyku ve beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi konusunda dikkatli olunmasıyla sağlanabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com