DC veya doğru akım kardiyoversiyonu, anormal kalp atışlarını tedavi etmek için kullanılan terapötik bir işlemdir. Anormal atımlar için tıbbi terim kardiyak aritmidir. Bir aritmi hızlı veya yavaş bir kalp ritmi olabilir. Kardiyoversiyon tedavisi kalbinizi yeniden ayarlamak için elektrik kullanır. Araştırmacılar daha başarılı hale getirmenin yollarını belirlerken, belirli koşullardan muzdarip olursanız başarı oranı daha düşüktür. atriyum veya kalp odası. Deneysel ve amp; yayınlanan bir çalışmaya göre; Klinik Kardiyoloji, transtorasik ve transözofageal ekokardiyografide ölçüldüğü gibi sol atriyumu daha küçük olan bireylerin, hem kardiyoversiyonu takip eden hem de bir yıllık işlem sonrası takip ziyaretlerinde sinüs ritmine dönüşüm oranlarında daha iyi bir başarı oranına sahipti.
Sahip olduğunuz kalp hastalığı türü, kardiyoversiyonun başarı oranını da etkiler. Başlangıçta, DC kardiyoversiyonu hastaların yaklaşık yüzde 94'ünde başarılıdır. Ne yazık ki, hastaların sadece yüzde 40 ila 60'ı üç aylık takip ziyaretlerinde normal sinüs ritmini sürdürmüştür. Polonya'da Varşova'daki Tıp Üniversitesi İç Hastalıkları ve Hipertansiyon Anabilim Dalı, prosedürün başarısının kalp hastalığının altında yatan kişilere ve kullanılan anti-aritmik tedavinin türüne bağlı olduğunu söylüyor. En iyi tedavi çabalarına rağmen, dört yıllık takiplerde, çalışılan hastaların sadece yüzde 30'u normal sinüs ritmini korumuştur.
Dış Faktörler
İşlemin uygulanma şekli de başarı oranını etkiler. Dış faktörler, tedavi sırasında küreklerin doğru yerleştirilmesini içerir. Uluslararası Resusitasyon Komitesi İrtibat Komitesi'nin ilkeleri göğüs duvarına yeterli akım sağlamak için özel bir kürek yerleştirme önermektedir. Yerleştirmenin yanı sıra, "Suudi Tıbbı Annals" dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, kürek boyutu başarılı tedavide önemli bir faktördür. Başarı oranını etkileyen diğer dış faktörler, kullanılan elektrotların boyutunu içerir.
Atriyal fibrilasyon veya AF, en sık doğru akım kardiyoversiyonu ile tedavi edilen aritmidir. Prosedür çoğu birey için iyi sonuç verir, ancak kalıcı atriyal fibrilasyon olarak bilinen bir durumunuz varsa, başarılı olma olasılığı daha düşüktür. Bu durumda, kalbiniz tedavi edilseniz bile anormal bir elektrik akımı üretir. "Klinik Kardiyoloji" de yayınlanan bir makalede, refrakter persistan AF'li 53 hastaya verilen sotalol adlı bir ilacın kullanımı üzerinde çalışılmıştır. İlaçları aldıktan sonra, hastalara tekrar tekrar DC kardiyoversiyon uygulandı. Yazarlar, ilacın tedavinin başarı oranını iyileştirdiğini bulmuşlardır. Bu, izlemde hastaların yüzde 67'sinde normal kalp ritimleriyle sonuçlandı.
, , ] ]