|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Yiyecek Eksikliği Kan Alkolünü Etkiler mi?

Etanol olarak da bilinen alkol, bira, şarap ve sert likörlerde bulunur ve maya, nişasta ve şekerlerin fermantasyonu sonucu oluşur. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 18 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin yüzde 52'sinin, geçmiş yılda en az 12 içki içen ve yüzde 13'ünün geçmişte 11 veya daha az içki içen normal içki içicisi olduğunu bildirmektedir. yıl

Alkolün Emilimi

Alkollü içecekler aldığınızda, alkol hızlı bir şekilde mideden ve ince bağırsaktan kana karışır. Alkol kana girdiğinde, vücudun her organına ulaşma yeteneğine sahiptir. Kanınız alkolü kan dolaşımınız üzerinden karaciğerinize, okside olduğu yerde dolaştırır. Bu işlem alkolün detoksifiye olmasına neden olur, böylece hücrelerinize ve organlarınıza zarar veremez ve güvenle vücuttan çıkarılır. Karaciğerin alkolü metabolize etme hızı, kişiden kişiye değişebilen mevcut metabolize edici enzimlerin miktarına bağlıdır.

Kan Alkol Konsantrasyonu

Kan alkol konsantrasyonu, ne kadar alkolün ölçüldüğünü, Ağırlık olarak, kanınızın belirli bir bölümünde bulunur. Bir seferde çok fazla alkol almak, kandaki alkol seviyenizi zehirlenme noktasına kadar artırabilir. Karaciğeriniz bir seferde sadece az miktarda bir alkolü metabolize edebilir, böylece kanınızdaki alkolün geri kalanı, karaciğeriniz metabolize olana kadar kan dolaşımınızda dolaşır. Kan alkol seviyeniz, içmeyi bıraktıktan sonra zamanla kademeli olarak düşecektir, çünkü karaciğer, yok olana kadar alkolü metabolize etmeye devam eder.

Yiyecek Eksikliği Zehirlenmeyi Etkileyebilir

İçkiden aldığınız tepki Alkol, içmeden önce tükettiğiniz yiyecek miktarından etkilenebilir. Bir yemeğin tadını çıkardıysanız, alkolün kan dolaşımınıza emilmesi yavaşlayabilir. Tam bir mideyle,% 9 ila% 23 daha düşük kan alkolü konsantrasyonu ile sonuçlanan, maksimum alkol emilimine ulaşmak 1 ila 6 saat sürer. Tersine, midenizde yemek olmazsa, alkol çok daha hızlı bir oranda emilebilir ve bu nedenle zehirlenme etkilerini çok daha hızlı hissetmenize neden olabilir. Yemek yemediyseniz 0,5 ila 2 saat içinde en yüksek alkol emilimini elde edersiniz. Gerçekten de, boş bir midede alkollü içecekler tüketirseniz, daha yüksek pik kan alkol seviyeleri elde edebilirsiniz.

Alkolün Vücut Üzerindeki Etkileri

Kan alkol seviyeniz ne kadar yüksek olursa, alkol vücudunda olacak. Alkol, sinir sistemine karşı baskılayıcı olarak işlev görür. Bu, beyin fonksiyonunun bozulmasına neden olarak yargılamayı, reaksiyon süresini, dengeyi ve motor becerilerini olumsuz yönde etkiler. Zaman içinde aşırı alkol kullanımı karaciğer sirozu, pankreatit, bazı kanser türleri, yüksek tansiyon ve psikolojik bozukluklara neden olabilir. Ağır içki içmek alkolizme de yol açabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]