Üretra, idrarı vücuttan taşıyan dar bir tüptür. "It also carries semen in men.", 3, [[Bakteriler, virüsler veya mantarlar üretral olarak da bilinen, üretrit olarak da bilinen ve vajinadan veya penisten alışılmadık akıntıyla birlikte yanma ve ağrılı idrar yapma ile karakterize olan üretranın astarının enfeksiyonuna neden olabilir. Tedavinin amacı semptomları iyileştirmek ve enfeksiyonu iyileştirmektir. Hastanın tüm cinsel partnerleri de tedavi edilmelidir. Kesin tanı ve tedavi ile durum tamamen iyileştirilebilir.
Antibiyotikler
Antibiyotikler, bakterilerin neden olduğu üretrit tedavisi için tercih edilen ilaçlardır. Bir doktor başlangıçta çeşitli bakterilere karşı etkili olan geniş spektrumlu bir antibiyotik reçete edebilir. Laboratuvar test sonuçları elde edildiğinde, belirli nedensel organizmaya karşı etkili olan daha spesifik bir ilaç verilebilir.
Azitromisin ve doksisiklin, üretrit tedavisinde kullanılan en yaygın antibiyotiklerdir. Genellikle oral yoldan verilirler ve tedavi süresi yaklaşık 7 gün sürebilir. Gonokokal üretrit durumunda, azitromisin ile birlikte seftriakson veya sefiksim gibi bir sefalosporin ilave edilebilir. Geleneksel olarak, florokinolonlar ayrıca üretrit, özellikle de gonokokal üretrit tedavisinde kullanılır. Bununla birlikte, John Hopkins Bakım Noktası Bilgi Teknolojisi Merkezi, Neisseria gonorrhoeae'nin yüzde 25'inden fazlasının florokinolonlara dirençli olduğunu belirtir. Metronidazol, tinidazol ve eritromisin, tekrarlayan üretrit tedavisinde yaygın olarak kullanılan üç antibiyotiktir.
Doğal Çözümler
Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, antioksidan bakımından zengin gıdalar, sağlıklı yemeklik yağlar, multivitaminler, probiyotik takviyeleri ve üzüm gıda çekirdeği ekstresi tavsiye eder üretrit tedavisi için. Bu yöntemlerin çoğu bağışıklık sistemini geliştirir ve vücudun üretra enfeksiyonlarına neden olan mikroorganizmalarla savaşmasına yardımcı olur. Kahve, alkol, tütün, trans yağ asitleri ve rafine gıdalardan kaçınmak, hastanın genel sağlığını iyileştirmeye de yardımcı olabilir.
Ağrı Rahatlatıcılar
Doktor, fenazopiridin gibi ağrı kesicilerin rahatlamasını sağlayabilir üretrit ile ilişkili olan üriner ağrı, yanma ve rahatsızlık belirtileri. Bu ilaçların enfeksiyonu tedavi etmediğini not etmek önemlidir; sadece semptomlardan kurtulma sağlarlar. Fenazopiridin, tablet şeklinde bulunur ve genellikle günde üç kez alınır. Sık görülen yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi ve mide rahatsızlığını içerir.
Sıvılar
Özellikle su olmak üzere çok miktarda sıvı tüketimi, üretrit dahil birçok idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde yardımcı olabilir. Doktorlar genellikle günde en az 8 ila 10 bardak su içmeyi önerir. Bu fazla su, enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların yıkanmasına yardımcı olur.