Hamilelik sırasında meydana gelen değişiklikler, özellikle ikinci ve üçüncü trimesterlerde vajinal mantar enfeksiyonu riskini artırır. Riskinizi artıran faktörler arasında yüksek östrojen seviyesi, düşük bağışıklık sistemi tepkisi ve artan karbonhidrat bakımından zengin vajinal akıntı vardır.
Hamilelikte tedavi edilmemiş bir vajinal maya enfeksiyonu erken doğum ve doğum riskini veya sizin Bebeğin doğum ağırlığı düşük olduğunda doğar, belirti ve semptomları tanımak önemlidir, böylece hızlı bir tedavi alabilirsiniz.
Kaşıntı
Dış cinsel organınızın veya vulva kaşıntınız, en sık karşılaşılan semptomdur. Kaşıntı sık sık yoğundur, sizi kaşınmaya zorlar.
Diğer koşulların vulvar kaşıntıya neden olabileceğini unutmayın. Banyo sabunu, çamaşır deterjanı veya külot astarının neden olduğu tahriş kadar basit bir şey suçlamak olabilir. Bu duruma tahriş edici kontak dermatit denir.
Vajinal Deşarj
Beyazımsı vajinal akıntının, vulvovajinal kandidiyazis olarak da bilinen klasik bir vajinal maya enfeksiyonunun belirtisi olduğu kabul edilir. Birçok bilgi materyali deşarjı lor gibi tarif etmesine rağmen, sıklıkla bu görünüme sahip değildir.
Bir maya enfeksiyonuyla ilişkili deşarj tipik olarak beyazımsıdır ancak kalın veya sulu olabilir. Bu nedenle, bir maya enfeksiyonuna bağlı akıntı genellikle normal olarak hamilelik sırasında meydana gelen ince, beyazımsı vajinal salgılara (lökore) benzer. Bu akıntının miktarı hamileliğiniz boyunca artma eğilimindedir.
Vulvavajinal Tahriş ve Ağrı
Bir maya enfeksiyonu, vulva cildinizi tahriş eder, tipik olarak enfeksiyon ve çizilmenin doğrudan etkilerinin bir araya gelmesinden dolayı. Vulvadaki hassas cildin tahrişi, idrar yaparken sıklıkla ağrı ve yanmaya neden olur. İdrarınızdaki amonyak ve diğer kimyasallar yanma hissini tetikler.
Cinsel ilişki de sık sık ağrılıdır. Yine de, yine de, hamileliğin sonlarında, tahriş edici kontak dermatit ve diğer vajinal enfeksiyon tipleri dahil olmak üzere, maya enfeksiyonundan başka nedenlerden dolayı, ağrı ve yanma ile birlikte vulvovajinal tahriş meydana gelebilir. Bir mantar enfeksiyonu sıklıkla vulvar dokularınızın şişmesine neden olur. Banyo yaparken veya duş alırken veya banyoyu kullanırken bunu fark edebilirsiniz.
Bu belirti, hamileliğe bağlı normal değişikliklerle maskelenebilir. Vajinal ve vulvar bölgelere artmış kan akımı eşlik eden şişlikle birlikte görülür, hamileliğin sonlarında genellikle görülür.
Belirtiler yok
Hamile olmayan kadınlara kıyasla, hamile kadınların vajinal maya kolonizasyonu oranı daha yüksektir - varlığı herhangi bir belirti olmadan vajinadaki mayanın. Obstetrisyeninize bir ofis ziyareti sırasında rutin bir idrar testinden maya kolonizasyonu alınabilir.
Vajinal maya kolonizasyonu genel olarak gebe olmayan kadınlarda sağlık riski oluşturmasa da, erken doğum ve doğum ve diğer doğum riskini artırabilir. hamile kadınlarda olası komplikasyonlar. Bu nedenle, sağlık hizmeti sağlayıcınız herhangi bir belirti yaşamamış olsanız bile vajinal maya kolonizasyonu için tedavi önerebilir.
Sonraki Adımlar ve Önlemler
Belirtilen belirtilerle karşılaşırsanız, kadın doktorunuzu veya ebenizi arayın. vajinal mantar enfeksiyonu. Tartışıldığı gibi, normal gebelikle ilgili değişiklikler ve diğer durumlar sıklıkla vajinal mantar enfeksiyonunun belirti ve semptomlarını taklit eder.
Bu nedenle, doğru tanı ve uygun tedavi için sağlık sağlayıcınızı görmek önemlidir. Kötü kokulu bir vajinal akıntı, ateş, titreme veya karın veya pelvik ağrı hissederseniz derhal sağlık uzmanınızla görüşün.
Maya enfeksiyonunuz olduğundan oldukça emin olsanız bile, bir mantar enfeksiyonu geçirme girişiminde bulunmayın. obstetrik bakım sağlayıcınıza danışmadan önce reçetesiz antifungal ürün.
Gebe olmayan kadınlarda maya enfeksiyonlarıyla karşılaştırıldığında, gebe kadınlarda vulvovajinal kandidiyazın tedavisi daha zordur ve tekrarlama olasılığı daha yüksektir. Bu nedenlerden dolayı, topikal antifungal bir ilaçla tedavi tipik olarak 7 ila 14 güne kadar uzatılır.