| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ağzınızla Uyuyor mu A.M.de 2424 Kurutma Yapın mı?

Ağzınızı gece açık tutmak, sabahları kurumasına neden olabilir. Kuruluk, genellikle "sabah ağzına" eşlik eden bulanıklık hissi diline ve ağız kokusuna katkıda bulunabilir; bu, birçok insanın sabahları başkalarıyla etkileşime girmeden önce dişlerini fırçalamayı sevmesinin bir nedenidir. Tabii ki ağzı açıkken yatmak sabah suyunun tek nedeni olmayabilir. Sebebini bulduktan sonra etkili bir çözüm bulabilirsin.

Tanımlama

Ağzın açıkken yatma eğilimin varsa, Sahara Çölü gibi hisseden bir ağza uyanabilirsin. Bunun için kullanılan terim xerostomia'dır. Ağzınız kemiğin kurumasını hissederken, boğazınızın nem eksikliğinden biraz rahatsız olduğunu da fark edebilirsiniz. Ağzınız yapışkan olabilir ve diliniz kırmızı ve çiğ görünebilir. Dişleriniz bile kuru hissedebilir. Ayrıca dudaklarınızın çatladığını fark edebilirsiniz. Kötü bir nefes almanız da muhtemeldir.

Efektler

Ağız kokusuna neden olmanın yanı sıra, ağız kuruluğu da, tükürük eksikliği bakterilerin dişlere yapışmasına izin verdiği için diş eti hastalığı riskini artırabilir. ve diş etleri, yıkanmadan ziyade. Aynı nedenden ötürü, ağız kuruluğu ayrıca boşluk almanıza neden olabilir. Kuru bir ağız ayrıca, Hasta.com'a göre, ağzınızdaki mantar enfeksiyonu riskini de artırabilir.

Nedenleri

Ağzınız açıkken yatmadan kaynaklanan ağız kuruluğunu önlemenin bir yolu bakmaktır. ilk başta ağzınız açıkken uyuduğunuz için. Sıkışık olabilir veya uyku apnesi bölümleri geçiriyor olabilirsiniz. Uyku apnesinden şüpheleniyorsanız, doktorunuza bakın, çünkü bu hastalığın belirtileri ağız kuruluğundan çok daha ciddi olabilir. Ağzınız açıkken nefes almanıza neden olan sinüs anormallikleri de olabilir. Bu durumda doktorunuz bu tür anormallikleri tespit edebilecektir.

Ayrıca bazı ilaçları almaktan kuru bir ağız alabilirsiniz. Antihistaminikler ve antidepresanlar, bu yan etkiye sahip olduğu bilinen iki ilaçtır. Sabah kuru ağız ile sorununuzu şiddetlendiriyor olabilirler. Dehidrasyon ağız kuruluğunun başka bir nedenidir.

Diyabet ve anemi gibi hastalıklar da ağız kuruluğuna katkıda bulunabilir.

Önleme

Sıkışıksanız, doktorunuzu ziyaret edin. Gece boyunca rahatça nefes alabilmenizi sağlayan nazal dekonjestan veya nazal steroid önerebilir. Ayrıca uyurken başınızın altına ilave bir yastık koyabilirsiniz. Bu, tıkanıklığı azaltmaya ve ağzınız kapalıyken yatmanıza yardımcı olabilir. Hafifçe susuz olabileceğinden şüpheleniyorsanız, gün boyunca içtiğiniz su miktarını artırın.

Çözümler

Tüm koruyucu önlemleri denediyseniz ve sabahları hala ağız kuruluğu varsa yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler. Komidinin üstünde bir paket tuz ve bir bardak su tut. Uyandığınızda, bir içki alın ve bir tuzlu su yiyin. Krakerdeki tuz, ağzınızdaki tükürük üretimini uyararak ağız kuruluğunun semptomlarını hafifletmeye yardımcı olacaktır. Hemen uyandıktan sonra dişlerinizi fırçalamak da benzer bir etkiye sahip olacak ve ağız kuruluğunun neden olduğu ağız kokusunu giderecektir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com