|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hormonlu Yiyecekler - Hormonsuz Yiyecekler

Hormonlar, insanlarda ve hayvanlarda doğal olarak üretilen kimyasallardır. Vücuttaki organlar tarafından salgılanırlar, kan dolaşımında büyüme, gelişme ve üremeye yardımcı olan haberciler olarak seyahat ederler. Bazen, sığırlara ve süt ineklerine daha hızlı kilo almaları veya süt verimlerini arttırmaları için hormonlar verilir. Et ve süt endüstrisinde hormonların kullanımı ve insan sağlığına olası yan etkileri konusunda endişeler var.

Kullanılan Hormonlar

Amerika Birleşik Devletleri'nde, gıdalarda kullanılan iki tür hormon vardır. Endüstri: steroid hormonları ve protein hormonları. New York Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre, her biri vücudunuzda farklı davranıyor. Steroid hormonlu yiyecekler yediğinizde kan dolaşımınıza girerler ve hücrelerinize taşınırlar. Gıdalardaki protein hormonları daha küçük moleküllere ayrılır ve midenizde sindirilir, burada kuvvetlerini yitirirler. Bu nedenle hormonlu bazı gıdalar sağlığınız üzerinde diğerlerinden daha fazla etkiye sahip olabilir.

Sütçülükte Hormonlar

Süt ineklerinde süt üretimini artırmak için hormonlar sıklıkla kullanılır. Rekombinant sığır büyüme hormonu veya rbGH - aynı zamanda sığır somatotropin veya rbST olarak da bilinir - 1993'ten beri süt sığırlarında kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanmıştır. Kullanıldığında, ilaç ineğin derisinin altına enjekte edilir. FDA, Cornell Üniversitesi Sprecher Karşılaştırmalı Kanser Araştırma Enstitüsü'ne göre, biraz daha yüksek rbGH seviyesine sahip süt içmenin veya süt ürünleri yemenin sağlık üzerinde kötü bir etkisinin olmadığını belirledi. RbGH bir protein hormonu olduğundan, kan dolaşımınıza steroid hormonları gibi girmez. Bununla birlikte, rbGH ile tedavi edilen ineklerden elde edilen süt, insüline bağımlı büyüme faktörleri olarak adlandırılan kimyasallar içerir. New York Tıp Merkezi'ne göre, Meme kanseri olan kadınlarda bu proteinlerin daha yüksek seviyelerde bulunmasına rağmen, rbGH'li süt ürünlerinin daha yüksek meme kanseri riskine katkıda bulunduğuna dair bir kanıt yoktur.

Sığır ve koyunlar steroid hormonları içerebilen iki et kaynağıdır. Estradiol, progesteron, testosteron, zeranol, trenbolon asetat ve melengestrol asetat, sığır ve koyunlarla kullanım için federal hükümet tarafından onaylanır, ancak kümes hayvanları veya domuzlarla kullanılmaz. Sprecher Enstitüsüne göre, bu steroid hormonlarının meme kanseri riskini artırma veya kızlarda erken ergenliğe neden olma olasılığı konusunda kamuoyu endişesi var. Bununla birlikte, kesin bir bağlantı yoktur ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaz.

Hormonsuz Yiyecekler

Hormon tedavisi görmüş hayvanlar hakkında endişeleriniz varsa, hormonsuz yiyecekleri arayın. Hormon içermeyen süt ürünlerinde "rbGH yok" veya "rbST yok" yazan bir etiket bulunur. Hormon olmadan üretilen sığır eti ve koyun ürünleri, steroid hormonlarının kullanılmadığını belirterek etiketlenir. Tavuk, hindi ve domuz eti, hormonlar ile takviye edilmek üzere Amerika Birleşik Devletleri tarafından onaylanmadıklarından her zaman hormonsuz olacaklar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır