| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuk Sorunları Bilişsel Gelişimi Ne Etkiler?

Bilişsel gelişim, çocuğun büyüdükçe bilgileri öğrenme, anlama, ezberleme ve işleme biçimini ifade eder. Harvard Üniversitesi'nin internet sitesinde “Beynin Hava Trafik Kontrolü” Sisteminin İnşa Edilmesi: Erken Tecrübelerin Yürütme Fonksiyonunun Gelişimini Nasıl Şekillendirdiği ”yayınında, Ulusal Çocuk Gelişimi Politika ve Programları Ulusal Forumu ve Ulusal Çocuk Gelişimi Politika ve Programları bilişsel becerilerin sağlıklı gelişimi, çocuğun çoklu görev yapmasına, problem çözmesine, plan yapmasına, karar vermesine ve olgunlaştıkça dürtü kontrol etmesine yardımcı olur. Bir çocuk bilişsel becerilerini güçlendirme ve kullanma şansını yakalamazsa, daha sonraki yaşamındaki günlük görevler ve sosyal aktivitelerle ilgili sorun yaşayabilir. okul, çocuğun hayatının normal ve sağlıklı bir parçasıdır. Harvard Üniversitesi “Toksik Stres: Gerçekler” adlı makaleye göre, uzun süreli ya da sık sık görülen sıkıntılardan ve yetişkin desteğinin eksikliğinden kaynaklanan stres, çocuğun bilişsel gelişimi üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Stresli olumsuzluklar bir ebeveynin özeti şeklinde gelebilir suistimal, şiddete maruz kalma, ailenin ekonomik sıkıntısı, kronik ihmal, duygusal istismar veya fiziksel istismar. Bir çocuk stresli bir ortamda yaşadığında, beyninin mimarisinin gelişimi zayıflar ve bilişsel bozukluklar için onu riske sokar. Bununla birlikte, duyarlı ilişkiler sunan yetişkinlere bakmanın müdahalesi, “toksik” stresin etkilerinin tersine çevrilmesine yardımcı olabilir. Londra'daki “Newsweek” raporunda tartışılan bir üniversite araştırmasına göre, “ebeveynlerin evinde bir çocuğa göre bilişsel yetenekleri”, “Yoksulluk Çocuğun Bilişsel Gelişimini Engelleyebilir, Çalışma Diyor” diyor. Erken Çocukluk Politikası ve Programları Ulusal Forumu, evde olumlu bir yetişkin-çocuk ilişkisi olduğunda çevrenin bilişsel büyümeyi desteklediğini ve gelişimini geliştirdiğini açıklamaktadır. Ebeveynler, günlük rutin, sık sık sosyal etkileşim oluşturma ve paylaşmayı içeren deneyimler sağlayarak gelişimini daha da artırabilir.

Gelir

Düşük gelirli bir aileden gelen bir çocuğun bilişsel deneyimleme olasılığı daha yüksektir Ailesi sosyoekonomik durumu daha yüksek olan bir çocuğa göre açık. Dünya Sağlık Örgütü, “Erken Çocuk Gelişimi” adlı makalesinde, yoksulluk içinde yaşayan bir çocuğun besleyici gıdalara, iyi sağlık hizmetlerine, destekleyici bakıcılara veya teşvik edici bir ortama - olumsuz yönde etkileyebilecek tüm faktörlere erişememe riski altında olduğunu bildirmektedir. çocuğun bilişsel gelişimini etkiler. Dünya Sağlık Örgütü, düşük gelire sahip ebeveynlerin, annelik yararları, sağlıklı gıda, sağlık bakımı, maddi destek ve çocuklarıyla zaman geçirme fırsatları sunan sosyal programlara erişerek çocuğun gelişim başarısını artırmaya yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Kalıtım ve Çevre

Her birey, Kevin Davies tarafından yayınlanan “Nature vs. Nurture Revisited” NOVA makalesine göre, kendisini gelişimsel bir eksikliğe veya sağlık sorununa yatkınlaştırabilecek 50'ye kadar genetik anormallik taşıyor. Eğer genetik temelli bir bilişsel veya entelektüel bozukluk ailede yaşarsa ve bir çocuk bunu kazanırsa, erken müdahalenin bazı eksikliklerin giderilmesine yardımcı olabileceği ihtimali vardır. Davies, bir çocuğun ilk yıllarında yaşadığı deneyimlerin, miras aldığı genler kadar önemli olduğunu belirtmektedir. Örneğin, erken yaşlarda sağlıklı bir çocuğun gelişimini desteklemeyen bir ortam, onlar için genetik bir yatkınlığı olmasa bile, onu bilişsel gecikmeler için risk altına sokabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com