Anlayış, iki cinsel üreme hücresi - spermatozoa ve ovum - yepyeni bir hücre oluşturmak için bir araya geldiğinde oluşur. Bu hücre bölünür ve tekrar bölünür. Bölünme, bir hücre kümesi oluşana kadar devam eder. Bu biyolojik süreç yaşamın başlangıcı ve yeni bir bebeğin oluşumunun ilk aşamasıdır.
Zygote
Zigot, ilk bebekli hücrelerin ilk kümesidir. Zigotlar kromozomlar, deoksiribonükleik asit veya proteinlerle çevrili ve kontrol edilen DNA parçaları içerir. Sık sık “hayatın yapı taşları” olarak adlandırılan DNA, cinsiyet, saç ve göz rengi ve diğer fiziksel özellikler dahil olmak üzere fiziksel özellikleri belirlemek için vücudun ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri içerir. Zigot, her bir ebeveynden 23'ü olan kromozomu vardır. Tek yumurta ikizleri zigot bölerse oluşur; çift yumurta ikizleri, iki farklı yumurta, "Biyolojik Bilim Cilt Bir: Hücre, Genetik ve Gelişme" de belirtilen iki ayrı spermatozoa tarafından döllendiğinde ortaya çıkar.
> Blastocyst
Bir zigotta, tüm hücre demeti, gebe kalmaya başladığı Fallop tüplerinden uterusa doğru ilerler. Zigot uterus duvarına yapışır. Bu evrede, hücrelerin bazıları plasentayı ve amniyotik keseyi oluştururken, diğerleri bebeği oluşturmaya devam eder.
Embriyonik
Gebeliğin yaklaşık üçüncü haftasında, hücre grubu bilinen bir aşamaya girer. embriyonik evre. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bölümü, embriyo aşamasında çocuğun yaklaşık 1/25 inç ölçtüğünü belirtir. Hücre kümesi belirsiz bir insan formuna dönüşmeye başlar. Kafa şekillenir. Kol ve bacak olacak minik tomurcuklar oluşmaya başlar. Beyin ve omurilik gelişmeye başlıyor. Hamileliğin 10. haftasında, hemen hemen bütün büyük organlar oluşmaya başlamıştır. Embriyonik evre sonunda bebek, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bölümüne göre yaklaşık bir inç uzunluğundadır.
Fetus
Hamileliğin bu aşamasında hamileliğin 10. haftasında başlayarak, , hücre kümesi nihayet bir bebek gibi görünmeye başlar. Artık bir embriyo değil: Bir fetüs. 13. Hafta, gebeliğin ilk üç ayında sona erer. Amerikan Gebelik Birliği, ilk trimesterin geri kalanında bebeğin dış cinsiyet organlarının bir ultrasonda görülemeyecek kadar küçük olmalarına rağmen görünür hale geldiğini söylüyor. Fetüs büyüdükçe uterusu doldurmaya ve genişletmeye başlar. 13. haftaya kadar, çocuğun göz kapakları var ve yaklaşık üç santim uzunluğunda.
İkinci Trimester Büyüme
14-28. Haftalar gebeliğin ikinci trimesterini işaretler. Bu süre zarfında, bebek ince, şeffaf bir cilde sahiptir ve languno adı verilen saçın hafif tozuyla ve yernix olarak bilinen balmumu kaplamayla korunur. Tırnak ve kirpikler, bebeğin varlığına özgü parmak izlerini ve ayak izlerini oluşturur. Saç bebeğin kafasında oluşmaya başlar ve çocuğun ürkütücü refleksi gelişir. Bu süre zarfında bebeğin hareketleri anne tarafından hissedilecek kadar büyüktür. 24 hafta civarında, çocuğun erken doğum durumunda, uterus dışında zayıf fakat olası bir yaşama şansı vardır. 28 haftanın sonunda, çocuk yaklaşık bir ayak uzunluğundadır.
Üçüncü Trimester - Doğum
Üçüncü trimester, 29. haftadan doğuma kadar işaretlenir. Çocuk gözlerini açıp kapatabilir. Bebeğin kemikleri ve ciğerleri oluşur ve olgunlaşır. Çocuk vücut yağları oluşturmaya başlar. İnce aşağı dilme düşer. 33. haftaya gelindiğinde bebeklerin çoğu doğum için hazırlanmaya başlıyor. Doğumdaki üçüncü üç aylık dönemin sonunda, bebek tipik olarak 19 ila 21 inç arasındadır ve Amerikan Gebelik Birliği tarafından belirtildiği gibi altı ila 10 kilo arasındadır.