| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hipertansiyonun Doğmamış Bir Bebek Üzerindeki Etkisi

Anne adayında yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, doğmamış bebeğini birçok yönden etkileyebilir. Bir kadının kan basıncı 140/90 veya daha yüksek ise, hipertansiyona sahip olduğu kabul edilir; 180/110 veya daha yüksek bir okuma şiddetli olarak kabul edilir. İki farklı tipte gebelik hipertansiyonu vardır: kronik ve gebelik. Her birinin anne ve bebek üzerinde farklı bir nedeni ve farklı etkileri vardır. Şiddetli gebelik hipertansiyonu preeklampsiye veya eklampsiye yol açabilir. Hipertansiyon durumu arttıkça, problem riski de artar.

Kronik Hipertansiyon

Kronik hipertansiyon, kadın hamile kalmadan önce gelişir. Bazen kadın tansiyonunun yüksek olduğu ve hatta ilaç tedavisi aldığının farkındadır. Diğer durumlarda, anne adayı, ilk trimesterde rutin bir doğum öncesi kontrol sırasında hipertansif olduğunu keşfeder. Kronik hipertansiyon, doğmamış bebeğin plasentadan yeterli besin ve oksijen alamadığı ve dolayısıyla bebeğin çok yavaş büyüdüğü bir koşul olan intrauterin büyüme kısıtlamasına veya IUGR'a neden olabilir. Kronik hipertansiyondan kaynaklanan diğer olası problemler arasında, plasenta bebek doğmadan önce uterustan ayrıldığı bir durum olan preterm doğum, ölü doğum ve plasental abrupsiyon vardır.

Gestasyonel Hipertansiyon

Gebelik olarak da adlandırılan gebelik hipertansiyonu indüklenen hipertansiyon, 20. haftadan sonra hamilelik sırasında gelişir. Gestasyonel hipertansiyonu olan gebelikler, doğmamış bebeği de IUGR, ölü doğum, erken doğum ve plasenta boşalması riskine sokar. Gebelik hipertansiyonu, preeklampsi veya eklampsi gelişmesi olasılığını artırır, idrarda hipertansiyon ve proteini birleştiren koşullar.

Preeklampsi ve Eklampsi

Preeklampsi, tehlikeli durumdaki eklampsinin daha az şiddetli şeklidir. Her iki durumda da, hamile kadın sadece yüksek tansiyona sahip değildir, aynı zamanda idrarında standart doğum öncesi ziyaretler sırasında bir idrar testinin tespit etmesi gereken protein içerir. Bu koşullar, diğer yüksek tansiyon formlarıyla aynı sorunların hepsine ve ayrıca bebeğin vücudunun çok fazla laktik asit oluşturduğu ve rahiminde bilinçsizce düştüğü asidoz adı verilen bir soruna neden olabilir. En kötü senaryoda, preeklampsi ve eklampsi, tedavi edilmeden bırakıldığında hem anne hem de bebeğin ölümüne neden olabilir.

Önleme /Tedavi

Kronik veya gebelik hipertansiyonu için bilinen bir kesinti önleme veya tedavisi yoktur. Hamilelik sırasında Hamilelik ve yatak istirahati sırasında kullanımı güvenli olan hipertansiyon ilaçları kullanan tuz alımını sınırlamak, bazı hamile kadınların kan basıncını düşürmelerine yardımcı olabilir. İdrarda protein eşliğinde şiddetli hipertansiyon veya hipertansiyonun standart tedavisi bebeği mümkün olan en kısa sürede vermektir. Bazı durumlarda, bu durum anne karnının dışına çıkmaya hazır değilse bebeğin sağlığını etkileyebilecek erken bir bebeğin doğumunu içerebilir.

Gelecek Sorunları

Hipertansif bir anneden doğan bebekler için gelecekteki sorunlar özellikle de anne hipertansiyonu nedeniyle erken doğmuş bebekler, öğrenme güçlüğü, beyin felci, epilepsi, sağırlık ve körlüğü içerir. Bu bebekler, yaşlandıklarında diyabet veya kendilerine bağlı hipertansiyona daha yatkın olabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com