|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Yağlar ve Testosteron

Testosteron üretme kabiliyetiniz büyük ölçüde diyet yağ alımınıza bağlıdır. Cinsiyetten bağımsız olarak, testosteron üretimi sağlığınız ve iyiliğiniz için çok önemlidir. Testosteron, kas gelişimi, yara iyileşmesi ve iyileşmesinin yanı sıra önemli bir hormondur ve aynı zamanda motivasyona, refah duygularına ve libidoya katkıda bulunur. Testosteron eksikliği kemik mineral yoğunluğunda azalmaya katkıda bulunan bir faktör olabilir.

Yağın Rolü

Yağ, vücudunuzun steroidal hormonlara dönüştürdüğü kolesterolü içerir. Buna testosteron ve östrojen de dahildir. Kalorilerin yüzde 20'sinden azının yağdan geldiği bir diyet vücudunuzun testosteron üretimini sınırlar. Bu, doymuş yağ yüklü bir diyet tüketmeniz gerektiği anlamına gelmez, bunun yerine sağlıklı yağları ve hormon üretimini sürdürmek için yeterli yağları tüketmeniz gerekir.

Sağlıklı Yağlar

Başlıca yağ kaynaklarınız doymamış olmalıdır ve tekli doymamış yağlar. Zeytin ve zeytinyağı gibi yiyecekler, diyetinizi geliştirmek için sağlıklı bir temel oluşturabilir. "Steroid Biyokimyası Dergisi" ne göre diyet alımınızın en az yüzde 20'sini yağlardan almaya çalışın. Diğer iyi kaynaklar arasında, omega-3 yağ asitleri yüksek olan cevizler, özellikle cevizler sayılabilir. Omega-3 yağ asitleri, testosteron dönüşümüne ve üretimine ve aynı zamanda kas protein sentezine katkıda bulunur. Keten tohumu, ayçiçeği ve aspir gibi tohumlar da, omega-3 yağ asitleri dahil olmak üzere sağlıklı yağlar sağlarlar.

Testosteron ve Egzersiz

Orta derecede yoğun bir şekilde egzersiz yapmak kas proteinlerinin bozulmasına neden olabilir ve testosteron seviyelerinizdeyse Düşük yağlı bir diyet tükettiğiniz için düşük, egzersiz eğitiminden geri kazanma yeteneğiniz tehlikeye girecek.

Testosteronun Diğer Etkileri

Testosteron düzeyleri sadece kas oluşturma yeteneğinizin bir işareti değildir, fakat Düşük vücut yağ seviyelerini de koruyabilme. Testosteron üretimindeki azalmaya bağlı olarak yağsız kas kütlesini kaybederseniz, metabolizmanız yavaşlar ve bu da depolanmış yağın enerji için yanma yeteneğinizi sınırlar. 2000 yılında "Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada, düşük testosteron seviyelerinin vücuttaki yağ seviyelerinin artması ile korele olduğu gösterilmiştir. Kemik mineral yoğunluğu kaybı, özellikle bir kadınsanız, herkesin yaş ile yaşadığı bir şeydir. “Avrupa Endokrinoloji Dergisi” ndeki 2009 çalışmasında araştırmacılar, düşük testosteron seviyelerinin, menopoz sonrası kadınlarda kemik mineral yoğunluğundaki azalmaya birincil katkı olduğunu gösterdi.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır