Birçok insan, bastırılması ya da fethedilmesi gereken bir zayıflık endişeli olduğunu düşünür. Meşgul kalarak, kendilerini zorlayarak ya da alkol ya da uyuşturucularla kendi kendine ilaç alarak kendilerini endişe ve güvensizliklerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak, bu endişeli duygular yeterince ele alınmıyor ve sonunda daha fazla duygusal ve fiziksel zorluklara neden oluyor. Psikoterapi veya antianksiyete ilaçlarının sizin için doğru olduğunu düşünmüyorsanız bile, kaygı düzeyinizi azaltabilecek birçok yaşam tarzı seçeneği vardır.
Egzersiz
Bazı çalışmalar düzenli olarak yapılan egzersizi açıkça göstermektedir. Stresi ve kaygıyı azaltır, olumlu duygular uyandırır ve uyanıklığı ve genel bilişsel işlevi geliştirir. Bu kısmen egzersiz sırasındaki duygudurum arttırıcı nörotransmiterler serotonin ve endorfin salınımı ile açıklanabilir. Ek olarak, düzenli fiziksel egzersizler kendine güven ve özgüven kazandırır ve böylece genel bir güçlenme hissine katkıda bulunur.
Egzersiz rutinine girmeye başladığında, vücudu hareket ettirmenin günlük tutarlılığını hedeflemek daha önemli görünmektedir. hafta sonları iki saatlik kuvvetli bir egzersiz yapmak yerine 10 ila 20 dakika. Araştırmacılar, 10 dakikalık bir yürüyüşün, spor salonunda 45 dakikalık bir antrenman kadar kaygıyı azaltmada etkili olabileceğini buldular. Fiziksel olarak daha aktif olmanın diğer püf noktaları bir egzersiz arkadaşını işe almak, eğlenceli (yoga, dövüş sanatları veya dans etmek gibi) çeşitli egzersiz türlerini denemek ve egzersiz rutini hazırlarken sabırlı olmaktır.
Beslenme
Bazı diyet değişikliklerinin anksiyete belirtilerini azaltabildiği iyi bilinmektedir. Bu, herkesin kaygı atak riskini artırabilen kafein, alkol ve rafine şeker tüketimini sınırlamakla başlar. Eşit derecede önemli düzenli olarak yemek yemektir, çünkü düşük kan şekeri kaygı semptomlarını kötüleştirebilir. Öte yandan, taze sebzeler, kepekli tahıllar, tavuk ve balıktan oluşan dengeli bir beslenmenin duygudurum dengeleyici bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Susuz kalmanın kaygıyı tetikleyebildiğinden, her gün en az 8 onsluk 8 bardak su içmeniz önerilir.
Uyku ve Rahatlama
Sağlıklı bir uyku rutini kaygı yaşama olasılığını azaltabilir. Bu, yedi ila sekiz saat dinlenecek kadar erken olması gereken, yatmadan önce en az 45 dakika önce TV izleyerek, e-postaları kontrol ederek veya internette gezinerek gereksiz stimülasyonlardan kaçınmak için tutarlı bir yatma zamanı çizelgesinin tutulmasını içerir. Günün sonunda canlandırıcı bir kitap okuyarak, dinlendirici müzik dinleyerek, günle ilgili günlüklere yazarak ya da basit bir nefes alma meditasyonu uygulayarak gevşemek de uyku kalitesini artırabilir.
Work-Life Balance
Bunalmış olmak ve aşırı lisans, stres ve kaygı için en önemli tetikleyicilerden biridir. Önceliklendirme ve planlama, sağlıklı sınırları iş zorunlulukları içinde tutmak ve hobileri takip etmek veya arkadaşlarınızla ve ailenizle zaman geçirmek için yeterli alan yaratmak, sağlıklı bir iş-yaşam dengesi oluşturmak için kilit unsurlardır. Küçük tatiller, hafta sonları belli olmayan zamanlar ve öğleden sonraları kısa “güç uykusu” aynı zamanda daha fazla uyum ve iyilik duygusu yaratmaya katkıda bulunabilir.
Destek
İnsanlar genellikle endişeleri konusunda utanıyorlar, hangi bir zayıflık veya kusur olarak algıladıkları. Sonuç olarak, duygusal mücadelelerini gizlemeye çalışırlar ve kendilerini daha fazla tecrit etmeye meyillidirler ki bu sadece “farklı olma” hissini arttırır. İyileşmenin ilk adımı sorunu kabul etmek. Bu nedenle duygularını ve zorluklarını aile üyeleriyle, arkadaşlarıyla veya bir terapistle paylaşmak, yalnızca yalnızlığı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda endişenin üstesinden gelmenin başlangıç noktası olabilir.
, , ] ]