Bebeğinize genlerinde kendinden biraz zekası varken hediye vermiş olsanız da, çevresi ve bakım kalitesi de bebek yıllar boyunca ve ötesinde onun beyin gücünü artırmasına yardımcı olacaktır. İstihbarat artırıcı faaliyetleri seçerken, Washington Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, bir bebeğin gelişimine gerçekten zarar verebilecek pahalı eğitim videolarını unutun. Bunun yerine, bebeğinizle aranızdaki etkileşimi teşvik eden etkinliklere odaklanın.
Gebe Kalırken Egzersiz Yapın
Bebeğin zekasını olumlu yönde etkileyebilecek faaliyetlerde bulunmak için doğana kadar beklemeniz gerekmez. . Üst düzey "US News and World Report" yazarı Deborah Kotz'a göre yüzme ve yürüme gibi düşük egzersizler, hamileliğiniz boyunca formda kalmanın yanı sıra fetüse kan akışını artıracak ve oksijen ve besinleri daha verimli bir şekilde sunacak.
Yüksek Sesle Oku
Bebeğinize okumak onu entelektüel gelişiminde olumlu etkisi olan çok çeşitli kelime dağarcığına maruz bırakacaktır. Sık sık hikaye zamanlarına katılmak onu okuryazarlığın temel kavramlarıyla tanıştırır. California Üniversitesi, Davis psikoloji profesörü Linda Acredolo'ya göre, okurken, sayfadaki harflerin anlam taşıdığını ve soldan sağa okunmaları gerektiğini kavramaya başlayacaktır. Nisbett, aynı kitabı tekrar okumak, bebeğinizin hafıza kapasitesini artırmasına yardımcı olacaktır.
Bebeğinizle Konuşun
Bebeğinizle ne kadar çok konuşursanız zekası o kadar artar, diyor Nisbett. Onunla ne kadar sık konuşursanız, o kadar fazla kelime hazinesi artacaktır. Kotz, en sevdiği mallar gibi ilgili olabileceği basit konulara odaklanmayı önerir. Çocuğunuz konuşmaya başlayabilecek yaşta olduğunda, onu kategorilere yerleştirmeye ve aralarında karşılaştırma yapmaya teşvik eden sorular sorun. Örneğin, ondan hayvan türleri arasında ayrım yapmasını veya bir nesnenin rengini tanımlamasını isteyebilirsiniz.
İşaret Dili ile İletişim
Bebekler, gerekli ince motor becerilerini geliştirmeden çok önce dili anlama yeteneğine sahiptir. Konuşma yoluyla kendilerini etkin bir şekilde ifade etmek için. Bununla birlikte, işaret dili ile iletişim kurmak için gerekli becerilere sahiptirler. Bebeklerin çoğu 2 yaşından önce konuşma yeteneğine sahip olmasa da, 8 aylık olduklarında işaretleri kullanarak iletişim kurabilirler. Bu imzalayan bebekler konuşmaya başladığında, erken çocukluk araştırmacısı Joseph Garcia'ya göre, gramer ve zaman dilimlerini daha kolay kavradılar. Bebeğinize işaret dilini öğretmek sadece onun dil anlayışını arttırmaz; Ulusal Çocuk Sağlığı Enstitüleri tarafından yapılan bir araştırmada, imzalayan bebeklerin, imza almayan akranlarının çocuklarını ortalama 12 puanla aşan IQ'lu çocuklara büyüdüğü tespit edildi.
, , ] ]