| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi Yaşta Yenidoğan ile Karın Zamanına Başlamalısınız?

Bebeğinizin doğduğu andan itibaren, içine girmek için iyi bir alışkanlık, gün boyunca bir miktar karın zamanı dahil etmektir. Dikkatli izlerken bu, karnı üzerine yerleştirilmesini gerektirir. İlk başta, yeni doğmuş bebeğiniz bu pozisyonda kıpırdatmaktan başka bir şey yapamayacaktır, ancak birkaç ay içinde karın süresi güçlenmesinde ve kilometre taşlarıyla tanışmasında yardımcı olacaktır.

Newborn Tummy Time

Tanıtıma başla Kucağınıza, birkaç dakika boyunca günde birkaç kez kucağınıza yerleştirerek karnınızı doyurun. Bu onun karnında olmaya alışmasına yardımcı olabilir. 2-3 ay arasında olan başını kaldırabildiğinde, onu yerdeki battaniyenin üzerine koyun. Bebeğinize, boyun ve üst vücut gücü geliştirmesine yardımcı olmak için 3-4 aylıkken günde yaklaşık 20 dakika karın süresi verin.

Daha Büyük Bebek Hareket Ediyor

Bebeğiniz büyüdükçe ve daha fazla kazandıkça gücü, karın zamanı kollarını yukarı iterek ve sürünerek gibi becerileri uygulamada yardımcı olur. Ayrıca, bebeğiniz sırtında çok fazla zaman harcadığında ortaya çıkabilecek kafatasının arkasını düzleştiren pozisyonel plajiyofefali önlemeye yardımcı olabilir. 4-6 aylıkken, önden arkaya ve sonra arkadan öne doğru yuvarlanmaya başlayacaktır, bu nedenle günlük karın zamanı kendiliğinden daha fazla olma eğiliminde olabilir.

Creative Distraction

bebekler karnlarına yerleştirilmekten hoşlanmazlar. Bebeğiniz karnına yattığında ağlarsa, sizi kolayca görebilmesi için önünde yere yatmayı deneyin. Ayrıca, dikkatini dağıtabilir ve önüne bir oyuncak yerleştirerek başının ve göğsünü kaldırması için hemen dışarı çıkarabilirsiniz. Etrafına birkaç oyuncak yerleştirmek, onu farklı yönlere bakmaya teşvik edecektir. Özellikle çok genç bir bebek için seansları kısa tutmayı unutmayın, çünkü başını dik tutmak yorucu ve zordur.

Uyarılar

Küçük bebeğinizi asla karnının başında durmadan bırakın. Bunu yapmak, ani bebek ölümü sendromu veya SIDS riskini artırabilir. Onu yatağına koyduğun zaman, sırtına ya da çocuk doktoruna tavsiye ederse, yanına koy. Bebeğiniz 3 aylıkken başını ve göğsünü kaldıramazsa, onu çocuk doktoruna bildirin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com