| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Karnındaki Bebeğin Gelişimi

Doğmamış bir bebek, rahim içindeyken bir dizi koordineli ve hızlı gelişim sürecinden geçer. Tek bir döllenmiş yumurtadan, büyüyen embriyo birkaç hafta içinde tüm vücut organlarını oluşturur. İlk birkaç ay içinde bebek hareket etmeye, tadına bakmaya, görmeye ve duymaya başlar. Doğumda, bebek annesinin sesini tanır ve ilk hava nefesi için hazırlanır.

Büyüyen, Besleyici Bir Çevre

Gelişme, yumurta sperm tarafından döllenir döküldüğünde başlar. Döllenmiş yumurta hemen büyümeye ve bölünmeye başlar, daha sonra embriyo olacak bir hücre grubu oluşturur. Döllenmeden yaklaşık 6 gün sonra, hücreler uterus zarına bağlanır. Önümüzdeki birkaç gün boyunca, kaplamaya sıkıca gömülürler - bu işleme implantasyon denir.

Büyüyen embriyo başlangıçta plasenta geçene kadar uterusu kaplayan hücrelerden beslenir. Plasenta, hem anneden hem de gelişen bebekten gelen dokulardan oluşur. Annenin kanı plasentaya akar ve plasentadan gelen kan göbek kordonu yoluyla bebeğe geçer, atık ürünleri taşırken oksijen ve besin sağlar.

Vücut Organları

Embriyo büyümeye devam ettikçe, çalışma organ sistemleri gelişir. Yumurtanın döllenmesinden sonraki 3. haftada, embriyonun bir katı beyin ve omurilikte gelişmeye devam edecek olan nöral tüp haline gelir. Dolaşım sistemi hızlı bir şekilde gelişir ve 4 haftalık embriyoya dakikada yaklaşık 105 ila 120 atış hızında pompalanan kan hücreleri üretir. 5 haftaya kadar bebeğin sadece 1 hücreli bir deri tabakası vardır. Bu son derece ince cilt şeffaftır, akciğerler, karaciğer, mide, bağırsaklar, böbrekler, gözler ve cinsiyet organları, ayrıca tomurcuklanan kollar ve bacaklar gibi hızla gelişen organları ortaya çıkarır.

Hareketler ve Duygular

7 haftada, ellerin uçları ayrı ayrı parmaklara ayrılır ve ayaklarda ayak parmakları oluşur. Annesi henüz kendilerini hissetmemiş olsa da, bebek ilk kez küçük hareketlerini yapar. Bebek dokunulabilir ve birileri rahim üzerine sıkıca basarsa daha aktif hale gelecektir. 10 haftaya kadar bir ultrason, bebeğin cinsiyetini açığa çıkarabilir ve el sallamasını, esnetmesini, iç çekmesini, yutmasını veya hıçkırmasını yakalayabilir. Yaklaşık 20 haftada bebek anne karnında gözlerini açar. 20 hafta sonra bebekler sese cevap verebilir ve 32 haftaya kadar annelerinin sesini tanıyabilirler.

Yüz İfadeleri

24 ila 36 hafta arasındaki bebekler bazen gülümseyen ve kaşlarını çattırabilir. Ultrasondaki rahimde. Bebekler bu yaşta ağrı hissedebilse de, araştırmacılar henüz rahimdeki yüz ifadelerinin önemi konusunda net değillerdir.

Nefes Almaya Hazır

Son birkaç haftada bebek ilk önce onun için hazırlanıyor Bebek rahim içindeyken solunum hareketlerini uygulayabilse de, akciğerlerdeki hava keseleri 32 haftaya kadar tam olarak gelişmemiştir. Gelişmekte olan akciğerler doğumdan önce ve doğum sırasında emilen sıvı ile doludur, böylece yeni doğan bebek ilk nefesini havaya alabilir - ve annesine ve babasına geldiğini bildirmek için iyi bir çığlık atabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com