|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Gebelikte ANA Testi

Bir kadının gebe kalmanın yanı sıra hamileliği sürdürme becerisinde rol oynayan birçok faktörden biri sağlıklı ve düzgün çalışan bir bağışıklık sistemidir. Antinükleer Antikor (ANA) testi, doktorların doğurganlığı etkileyebilecek bağışıklık sistemi ile ilgili sorunları tespit etmelerine yardımcı olmak için verilmiştir.

Bağışıklık Sistemi ve Hamilelik

Bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemine giren yabancı maddeleri tespit etmek ve yok etmek için tasarlanmıştır. vücut. Bir kadının hamileliğini sürdürmesi için, bağışıklık sistemini fetüsün çıkarılması gereken potansiyel olarak tehlikeli bir enfeksiyon olmadığını düşünerek kandırmak gerekir. Fetusu kendi annesinin bağışıklık sisteminden korumak için, gelişen fetüs, annenin bebeğine antikor geliştirmesini önleyen annenin bağışıklık sistemi ile karmaşık bir ilişki üzerinde anlaşır.

Otoimmün Bozukluklar ve Gebelik

Bir otoimmün Hastalık, bağışıklık sistemi karışınca ve yabancı istilacı olmasalar bile, vücudun hücrelerine saldıran antikorlar ürettiğinde ortaya çıkar. Kadınlar otoimmün bir hastalık tanısı konacak erkeklerden çok daha fazladır. Aslında, tanı, bir kadının çocuk doğurma yıllarında, bu, potansiyel bir hamilelik için hazırlanmanın bağışıklık sistemindeki stresini göz önünde bulundurarak belli bir anlam ifade eden en yüksek noktalardır. Sonuçta, dişi bağışıklık sistemi, herhangi bir zamanda, bir hamileliğin başlaması ve ilerlemesine izin vermek için dış istila olarak kabul edilebilecek şeyleri görmezden gelmek için çağrılabilir.> Otoimmün bir hastalık tanısı konan kadınlar, hamileliği sürdürmenin yanı sıra gebe kalma konusunda da sürekli sorunlar yaşama eğilimindedir. Aslında, otoimmün bir hastalık teşhisi konmamış ancak çoklu düşmeler yaşayan kadınlar, otoimmün hastalıkların belirteçlerinin bazıları için sıklıkla pozitif testler yapmaktadır. Bu, başka bir otoimmün hastalık belirtisi göstermeseler bile, gebelikte başarısız olmuş ya da gebe kalmayı zorlaştıran kadınlarda ANA testinin kullanılmasına yol açmıştır. ANA testi, otoimmün bozukluklar için yaygın olarak kullanılan bir ekrandır ve hastanın kendi hücrelerinin bileşenlerine saldıran bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddeler olan antinükleer antikorların varlığını tespit ederek çalışır.

Sonuçların Yorumlanması

Kanda Antinükleer Antikor yokluğu negatif bir sonuçtur ve genellikle hiçbir otoimmün hastalık olmadığını gösterir. Kandaki ANA seviyelerinin belirgin olması, otoimmün bir hastalığın varlığını gösterebilir. Otoimmün hastalık belirtileri olmayan hamile bir kadında alt seviye, ancak yine de pozitif sonuçlar elde edilebilir. Bu, ciddi bir otoimmün reaksiyonu olduğu veya geliştireceği anlamına gelmez, ancak bağışıklık sisteminin, tedavinin yokluğunda gebeliğin sona ermesine yol açabileceği bir durum olan, gelişmekte olan bir fetusa karşı antikor geliştirme potansiyeli olduğu anlamına gelebilir. . Yakın zamanda bir düşük yaşamış olan bir kadında düşük seviye pozitif sonuçlar, gebeliğin sona ermesinden otoimmün bir tepkinin sorumlu olabileceği anlamına gelebilir.

Tedaviler

ANA testi değerlidir doktorların infertilitenin altta yatan nedenlerini tespit etmesine ve ele almasına ve tekrarlama riskini azaltabilecek kadınları belirlemelerine olanak tanıyan bir araç. ANA testi pozitifse, bağışıklık durumunu netleştirmek ve uygun tedavi sürecini belirlemek için ileri testler gerekebilir. Otoimmün sorunları olan kadınlar için başarılı bir hamilelik olasılığını en üst seviyeye çıkarabilecek çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Bu tedaviler arasında steroid prednizon, aspirin veya yaygın olarak kullanılan bir kan inceltici olan heparin ilacı bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır