Omega-3 yağ asitleri, beyinde kan pıhtılaşması ve hücre zarları oluşturmak gibi bedensel işlemler için gerekli olan bir tür çoklu doymamış yağdır. Omega-3 yağ asitleri önemli bir besindir, çünkü vücudumuz bunları yapamaz. Ceviz, keten tohumu, soya fasulyesi ve kanola yağı ve balık yağının yanı sıra alabalık, ringa balığı ve somon gibi soğuk su balıklarında bulunurlar. Araştırmalar kalp hastalığı, felç ve romatoid artrite karşı korunma potansiyellerini ortaya koydu.
Kardiyovasküler Hastalıklar
Diyet Takviyeleri Ofisi, kandaki yağda, trigliseritlerde veya kanda yağ azaldığını gösteren araştırma bulgularını bildirdi. balık yağı tüketenlerde yüzde 33'e kadar. Ayrıca balık yağı dozu arttıkça, trigliserit seviyelerinde azalma da artmıştır. Ek olarak, omega-3 yağ asitlerinin, balık ve balık yağlarının tüketiminin tüm ölüm nedenlerini ve ani ölüm, kalp ölümü ve miyokard enfarktüsü veya kalp krizi gibi çeşitli kalp-damar hastalıkları sonuçlarını azalttığı gösterilmiştir.>
Diyet Takviyeleri Ofisine göre, omega-3 yağ asidi tüketiminin trigliserit düzeylerini düşürdüğü çeşitli araştırmalarda gösterildiğinden ve yüksek trigliserit düzeylerinin diyabet için risk faktörü olduğu gösterildiğinden, omega-3 yağ asidi tüketimi, diyabet geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Romatoid Artrit
Çeşitli araştırmalar, omega-3 yağ asidi tüketiminin, romatoid artrit hastaları için klinik sonuçların iyileştirilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Örneğin, Diyet Takviyeleri Ofisi tarafından bildirilen bir çalışma, omega-3 yağ asitlerinin tüketiminin, romatoid artritli bireylerde ağrı azaltmada yardımcı olan kortikosteroid ilaç ihtiyacını azalttığını göstermiştir. Ayrıca, omega-3 yağ asidi tüketiminin, romatoid artritli bireylerde hassas eklem sayısını veya ağrıya duyarlı eklem sayısını azalttığı gösterilmiştir.
Bilişsel İşlev
Alfa-linolenik asit, a. omega-3 yağ asidi türü, vücutta, eikosapentaenoik asit veya EPA ve dokosahekssaenoik asit veya DHA yağ asitlerine dönüştürülür. Diyet Takviyeleri Ofisi, toplam omega-3 yağ asidi tüketiminin ve DHA tüketiminin Alzheimer hastalığı insidansında önemli bir azalma ile ilişkili olduğunu bildirmektedir. Bununla birlikte, omega-3 yağ asidinin hastalığa karşı koruyucu etkileri hakkında daha fazla talepte bulunulmadan önce, bu bulguları doğrulamak için daha büyük örneklem büyüklükleri ile daha ileri çalışmalar yapılması gerekmektedir.