|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

B-6 Vitamini OKBye Yardım Ediyor mu?

Çeşitli beslenme bozukluklarının gelişiminde diyet faktörlerinin rolünü araştıran “Beslenme Dergisi” nde 2008 yılında yapılan bir araştırma incelemesinde, yazarlar sadece bir besin eksikliğinin neden olamayacağı sonucuna varıyorlar. obsesif-kompulsif bozukluk veya OKB gibi akıl hastalıkları, ancak eksik olan hayati besinlerin takviyesi de belirtileri azaltabilir. Yazarlar ayrıca, B vitamini eksikliğinin, akıl hastası hastalarda en sık görülen vitamin eksikliği olduğunu iddia etmektedir. OKB'niz varsa veya yaptığınıza inanıyorsanız, B-6 vitamininin tedavinizin uygun bir parçası olup olmadığını öğrenmek için zihinsel sağlık uzmanınıza danışın.

OKB

OKB psikiyatrik bir hastalıktır. istenmeyen yinelenen düşüncelerle işaretlenmiş, takıntı denilen ya da tekrarlanan davranışlarla işaretlenmiş, zorlama denilen bir tür anksiyete bozukluğu olarak sınıflandırılmışlardır. OKB'li bir kişi, ısrarcı istenmeyen düşünceler veya görüntüler yüzünden rahatsız olmuş hissedebilir veya belirli bir görevi veya aktiviteyi alışkanlık haline getirmek için kontrol edilemez bir dürtü hissedebilir. 2005 yılında, o yılki Ulusal Komorbidite Anketi-Çoğaltma çalışmasına göre, yaklaşık 2,2 milyon Amerikalı OKB yaptı. OKB'nin geleneksel tedavisi genellikle reçeteli ilaç tedavisini içerir, bazı hastalar tek tek veya grup ortamında bazı danışmanlık türlerinden ek stres giderici yararlar bulur.

Vitamin B-6

Vücut vitamini kullanır B-6 protein ve kırmızı kan hücresi metabolizması, kan şekeri regülasyonu ve diğer birçok hayati fonksiyonun yanı sıra sinir ve bağışıklık sistemlerinin işleyişi için. Vücudunuz kendi B-6 vitaminini üretemediğinden, onu diyet kaynaklarından edinmeniz gerekir. B-6 vitamini bakımından yüksek olan yiyecekler arasında et ve balık, kepekli tahıllar ve özellikle patates ve muz olmak üzere çeşitli meyve ve sebzeler bulunur. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, 19 ila 50 yaş arasındaki çoğu yetişkin erkek ve kadın için önerilen günlük B-6 dozunun 1.3 mg olduğunu bildirmektedir.

Serotonin

OKB tedavisi için doktorlar genellikle Vücudun serotonin kullanımını geliştirmek için kullanılan bir antidepresan ilaç olan bir nörotransmiter, genellikle zihin ve vücudu sakinleştirmek ve ruh halini yükseltmek için katılımı nedeniyle "mutluluk hormonu" veya "kendini iyi hissetme hormonu" olarak adlandırdı. Serotonin, irade gücü ve sosyal davranışlar da dahil olmak üzere, bir dizi başka biyokimyasal fonksiyonlarda rol oynar.

Piridoksal 5'-fosfat veya PLP olarak adlandırılan B-6 vitaminin biçimlerinden biri, birincil koenzimdir. B-6 formu, etkinliklerini kolaylaştırmak için bazı enzimlere bağlandığı anlamına gelir. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, yaklaşık 100 farklı enzim, amino asit triptofanı serotonine katalize eden enzim de dahil olmak üzere PLP'ye bağlı olarak çalışmaktadır.

2008 Zihinsel Bozukluklar için Beslenme Tedavileri "raporu "serotonin seviyesini yükselten besinlerin OKB semptomlarını azalttığını doğrulamaktadır. Rapor, Nisan 2007 tarihli “Farmakoterapi Uzman Görüşü” raporunda, selektif serotonin geri alım inhibitörlerinin gerçekten de OKB hastalarına fayda sağladığına dair kanıtları gösteren bir kanıtı ortaya koyuyor.

B-6 Vitamini Eksikliği ve Toksisitesi

Suda çözünen bir vitamin, B- 6 vücutta büyük miktarlarda depolanmaz; aksine, idrarda temizlenir. Bu nedenle, NYU Langone Tıp Merkezi günlük diyetinize B-6 vitamini kaynaklarını eklemenizi önerir. B-6 vitaminindeki bir eksiklik, yorgunluk, dermatit ve anemi gibi fiziksel semptomlardan konfüzyon, depresyon ve sinirlilik gibi psikolojik semptomlara kadar çeşitli semptomlara neden olabilir. NYU Langone Tıp Merkezi ayrıca, B-6 için tolere edilebilir üst alım seviyesinin, potansiyel aşırı yük belirtileri veya reflekslerin bozulması, kaslarda koordinasyon eksikliği ve uyuşukluk dahil olmak üzere B-6 vitamini toksisitesi ile birlikte günlük 100 mg olduğunu bildirmektedir. ayak veya eller.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır