2. Profesyonel yardım alın. Stresiniz şiddetliyse veya devam ediyorsa, bir terapist stresi yönetmek için başa çıkma mekanizmaları ve stratejileri geliştirmenize yardımcı olabilir.
3. Fiziksel olarak kendinize iyi bakın. Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve yeterince uyumak genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir ve bu da stresle başa çıkmanızı kolaylaştırabilir.
4. Kafein ve alkolden kaçının. Bu maddeler stresi ve kaygıyı kötüleştirebilir.
5. Rahatlama tekniklerini uygulayın. Derin nefes alma, yoga ve meditasyon gibi sakinleşmenize ve stresi yönetmenize yardımcı olabilecek birçok farklı rahatlama tekniği vardır.
6. Stresten uzak bir ortam yaratın. Sakinleştirici bir çalışma alanı veya yatak odası oluşturmak gibi ortamınızda stresi azaltmaya yardımcı olabilecek değişiklikler yapın.
7. Gerçekçi hedefler belirleyin. Bir kerede çok fazla şey üstlenmeyin. Büyük görevleri daha küçük, daha yönetilebilir adımlara ayırın ve kendinize gerçekçi son tarihler belirleyin.
8. Mola verin. Stresli hissettiğinizde, rahatlamak ve yeniden enerji toplamak için kendinize biraz zaman ayırın. Yürüyüşe çıkın, kitap okuyun veya sevdiklerinizle vakit geçirin.
9. Hayır demeyi öğrenin. Tabağınızda çok fazla şey olduğunda hayır demenizde sorun yok. Görevleri devretmekten veya yardım istemekten korkmayın.
10. Akıl sağlığınıza dikkat edin. Depresyon veya anksiyete gibi zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorsanız profesyonel tedaviye başvurun. Ruh sağlığı sorunları strese katkıda bulunabilir ve başa çıkmayı zorlaştırabilir.