. Üst tepe içini Etiket " düşünce . " Saat yönünde hareket eden ,bir sonraki tepe " duygu " veson tepe içininiçini etiket "eylemler /davranış . " Her köşeniniçini etiketleme ayrıcaüçgenin dışına yazmak için daha fazla yer veriyor .
2
son olayı yazın ,sayfanın bir köşesinde " tetikleyici olay " denir . Olay, bir tek , zararsız bir olay olmalıdır . Bir örnek "Benmağazasında bir tanıdık gördüm ve o dalga yoktu . " Dir
3
etiketliüçgen tepe dışındatetikleme olayı ile ilgili bir düşünce yazın "diye düşündü . " Eğer gerçekten bu durumda düşünmek inanıyorum şeyler yazın . Bir örnek "Beni sevmiyor gerekir . " Dir
4
etiketliüçgen tepe dışındadüşünce ile ilgili bir his yazın " duygu. " Eğer gerçekten bu düşünce verilen hissediyorum inanıyorum şeyler yazın . Örnekler " öfkeli " veya " yalnız " , hayal kırıklığına " vardır . Eylem /davranış "
5 etiketliüçgen tepe dışındaduygu ile ilgili bir eylem veya davranışı yazın
" . " Eğer gerçekten bu duygu dayalı yok olacağına inanıyorum şeyler yaz . Örnekler " " Ağlama, " ona karşı " veya " yavaşça yürümek . "
6tetikleyici olay için bilişsel üçgen sunulandüşünce , duygu ve eylem /davranış karşılaştırın
vardır . Bizim örnekle devam birisi sizi sevmiyor düşünerek , hayal kırıklığı hissi ve o dalga yoktu , çünkü ağlayan aşırıtetikleyici olay tepkiler ve irrasyonel düşüncenin göstergesi olabilir .
7.
mantıksız düşünce silin . Daha hoş bir duygu ve daha kabul edilebilir davranış götürecek birine değiştirin . Örneğin, değiştirmek mantıklı düşünceler "Belki o beni görmedi " olabilir veya " Belki acele oldu. "
8uygun duygu ve eylem /davranış ilebilişsel üçgen tamamlayın
.