Bir çalışanın uyku apnesi varsa, esnek bir çalışma programı, sessiz bir çalışma alanı veya CPAP makinesini kullanmak için mola verme olanağı gibi kolaylıklardan yararlanma hakkına sahip olabilir. Ancak işverenin, engellilikten kaynaklansa dahi iş yerinde aşırı veya sürekli uyumaya tolerans göstermesi zorunlu değildir.
Uyku apnesi olan bir çalışan işyerinde sık sık uykuya dalıyorsa, eğer çalışanın uyku apnesi, iş görevlerini yerine getirme becerisini etkiliyorsa, işveren iş akdinin feshine kadar varabilecek disiplin cezaları uygulayabilir. Ancak işveren, çalışanın görevinde başarılı olmasına yardımcı olabilecek potansiyel düzenlemeleri belirlemek için çalışanla etkileşimli bir süreç başlatmalıdır.
Sonuçta, bir çalışanın işyerinde uyku apnesi nedeniyle uyuyakalması nedeniyle işten çıkarılıp çıkarılamayacağı, çalışanın uyku apnesinin ciddiyeti, çalışanın uykululuğunun iş performansı üzerindeki etkisi ve işverenin durumu dahil olmak üzere vakanın özel koşullarına bağlı olacaktır. Çalışanın engelliliğini gidermeye yönelik çabalar.
Uyku apnesi olan çalışanların durumlarını yönetmede proaktif olmaları ve ihtiyaçları konusunda işverenleriyle iletişim kurmaları önemlidir. Çalışanlar ve işverenler birlikte çalışarak genellikle uyku apnesi olan çalışanların işyerinde başarılı olmasını sağlayacak çözümler bulabilirler.