- Ağız: Ağız, besinlerin sindirim sistemine giriş noktasıdır. Yiyecekleri daha küçük parçalara ayıran dişleri ve sindirim sürecini başlatan enzimleri içeren tükürüğü içerir.
- Yemek borusu: Yemek borusu ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüptür. Bir dizi istemsiz kas kasılması olan peristalsis yoluyla yiyecekleri mideye kadar taşır.
- Mide: Mide, hidroklorik asit ve yiyecekleri daha da parçalayan enzimler içeren mide sularını salgılayan J şeklinde bir organdır. Mide kasları yiyecekleri çalkalayıp karıştırır ve onu kimus adı verilen yarı sıvı bir maddeye dönüştürür.
- İnce bağırsak: İnce bağırsak sindirim sisteminin en uzun kısmıdır. Besinlerin gıdalardan emiliminin çoğunun sorumlusudur. İnce bağırsağın duvarları, emilim için yüzey alanını artıran küçük parmak benzeri çıkıntılar olan villuslarla kaplıdır. İnce bağırsak ayrıca karbonhidratları, proteinleri ve yağları parçalayan enzimler de üretir.
- Kalın bağırsak (kolon): Kalın bağırsak, gıda atıklarından su ve elektrolitlerin emilmesinden ve katı dışkıların oluşturulmasından sorumludur. Ayrıca bazı gıdaların sindirilmesine ve vitamin üretilmesine yardımcı olan faydalı bakteriler de içerir.
- Rektum: Rektum sindirim sisteminin son kısmıdır. Dışkıyı anüsten atılıncaya kadar depolar.