1. Ağız :Ağız, besinlerin sindirim sistemine ilk girdiği yerdir. Dişleri, dili ve tükürük bezlerini içerir. Dişler yiyecekleri daha küçük parçalara ayırırken dil, yiyeceği tükürükle karıştırıp hareket ettirmeye yardımcı olur. Tükürük ayrıca karbonhidratları parçalama sürecini başlatan enzimleri de içerir.
2. Yemek borusu :Yemek borusu ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüptür. Peristalsis adı verilen kas kasılma dalgaları aracılığıyla besinleri mideye kadar taşır.
3. Mide :Mide, mide sularını salgılayan ve yiyecekleri kimus adı verilen yarı sıvı bir maddeye parçalamak için çalkalayan J şeklinde bir organdır. Mide suları, proteinlerin parçalanmasına yardımcı olan hidroklorik asit ve pepsin içerir.
4. İnce Bağırsak :İnce bağırsak, besin emiliminin birincil bölgesi olan uzun, sarmal bir tüptür. Emilim için yüzey alanını artıran küçük parmak benzeri çıkıntılar olan villuslarla kaplıdır. İnce bağırsak ayrıca karbonhidratları, proteinleri ve yağları parçalamaya yardımcı olan enzimler de üretir.
5. Kalın Bağırsak :Kalın bağırsak, kimustan su ve elektrolitlerin emilmesinin yanı sıra dışkıyı oluşturup depolamaktan sorumlu olan daha kısa ve daha geniş bir tüptür. Bazı sindirilmeyen maddelerin parçalanmasına yardımcı olan faydalı bakteriler içerir.
6. Rektum :Rektum kalın bağırsağın son kısmıdır ve dışkıyı anüs yoluyla atılıncaya kadar depolar.
7. Anüs :Anüs, sindirim kanalının sonunda dışkıların vücuttan atıldığı açıklıktır.