- Değişik duruş :Kalçalardaki ekstra ağırlık, pelvisin öne doğru eğilmesine neden olarak geriye doğru bir duruşa neden olabilir. Bu duruş dengesizliği alt sırt kaslarını ve bağlarını zorlayarak ağrıya neden olabilir.
- Kas dengesizlikleri :Büyük bir arka kısım, bel, kalça ve bacaklarda zayıf veya gergin kaslara yol açarak bel ağrısına katkıda bulunabilir.
- Biyomekanik değişiklikler :Büyük bir kalçanın ekstra ağırlığı, omurganın ve alt sırttaki eklemlerin işlevini değiştirerek yaralanma ve ağrı riskini artırabilir.
- Sınırlı hareketlilik :Büyük bir kalça, bel ve kalçaların hareketini ve esnekliğini kısıtlayabilir, bu da belinizi zorlamadan günlük görevleri yerine getirmeyi daha zor hale getirebilir.
- Sinir sıkışması :Nadir durumlarda, çok büyük bir arka kısım sırtın alt kısmındaki sinirlere baskı uygulayarak ağrıya, uyuşukluğa ve karıncalanmaya neden olabilir.
Bununla birlikte, büyük bir posteriorun tek başına her zaman bel ağrısına neden olmadığını unutmamak önemlidir. Genetik, genel kondisyon ve diğer faktörler de önemli rol oynar. Bel ve kalça kaslarını hedef alan güçlendirme ve germe egzersizleri ağrı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Başka nedenlere bağlı olmayan, geçmeyen bel ağrısı yaşıyorsanız doğru tanı ve tedavi için bir doktora başvurmanız önerilir.