* GERD (gastroözofageal reflü hastalığı) . Bu durum, mide asidinin yemek borusuna geri gelerek tahrişe ve iltihaplanmaya neden olması durumunda ortaya çıkar. Bu, aşırı aktif mide homurdanması da dahil olmak üzere bir takım semptomlara yol açabilir.
* IBS (irritabl bağırsak sendromu) . Bu durum karın ağrısı, şişkinlik ve bağırsak hareketlerindeki değişikliklerle karakterizedir. IBS ayrıca aşırı aktif mide homurdanmasına da neden olabilir.
* Crohn hastalığı ve ülseratif kolit . Bunlar karın ağrısı, ishal ve kilo kaybına neden olabilen iki tür inflamatuar bağırsak hastalığıdır (IBD). Crohn hastalığı ve ülseratif kolit de aşırı aktif mide gurultusuna yol açabilir.
* Gıda intoleransı . Bazı insanlar süt ürünleri, gluten veya bazı meyve ve sebzeler gibi belirli gıdalara karşı toleranssızdır. Gıda intoleransı, aşırı aktif mide guruldaması da dahil olmak üzere bir takım semptomlara neden olabilir.
* İlaç yan etkileri . Antibiyotikler, ağrı kesiciler ve doğum kontrol hapları gibi bazı ilaçlar aşırı aktif mide gurultusuna neden olabilir.
* Stres . Stres sindirim sistemini etkileyebilir ve mide guruldaması gibi semptomlara yol açabilir.