|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | metabolizma Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Beta HCG Düzeylerinin yükselmesine ne sebep olur?

İnsan koryonik gonadotropin (hCG), hamilelik sırasında plasenta tarafından üretilen bir hormondur. Hamilelik hormonu olarak da bilinir. hCG seviyeleri hamileliğin erken döneminde hızla yükselir ve her 48 ila 72 saatte bir ikiye katlanır. Bu nedenle evde yapılan gebelik testleri, yumurtlamadan sonraki 10 ila 14 gün gibi erken bir zamanda idrarda hCG'yi tespit edebilir.

hCG seviyeleri hamileliğin 10 ila 12. haftalarında zirveye ulaşır ve ardından yavaş yavaş düşer. Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonrasına kadar kanda tespit edilebilir durumda kalırlar.

Aşağıdaki faktörler hCG seviyelerinin yükselmesine neden olabilir:

* Hamilelik . hCG plasenta tarafından üretildiğinden hamilelik sırasında seviyeleri yükselir.

* Ektopik gebelik . Dış gebelik, döllenmiş bir yumurtanın rahim dışına, genellikle fallop tüpüne yerleşmesiyle ortaya çıkar. Ektopik gebelikler de hCG seviyelerinin yükselmesine neden olabilir.

* Gestasyonel trofoblastik hastalık . Gestasyonel trofoblastik hastalık, plasenta dokusunun anormal büyümesini içeren bir grup durumdur. Bu koşullar aynı zamanda hCG seviyelerinin yükselmesine de neden olabilir.

* Bazı kanser türleri . Testis kanseri ve koryokarsinom gibi bazı kanser türleri de hCG seviyelerinin yükselmesine neden olabilir.

Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, altta yatan tıbbi durumları dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir:

* Anormal vajinal kanama

* Pelvik ağrı

* Bulantı ve kusma

* Tükenmişlik

* Meme hassasiyeti

* Sık idrara çıkma

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır