|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Kemikler , Eklemler Kaslar
Sağlığı ve Hastalıkları

Yüzüstü tutuşta hangi kaslar kullanılır?

Birincil kaslar:

* Rektus abdominis: Rektus abdominis kası, karnın ön kısmında dikey olarak aşağı doğru uzanan uzun, düz kastır. Omurganın bükülmesinden ve göğüs kafesinin pelvise doğru çekilmesinden sorumludur.

* Enine karın kası: Transvers abdominis kası, karın kaslarının en derinidir. Karnın yanlarını ve arkasını sararak omurga ve organlara destek sağlar.

* Eğikler: Eğik kaslar, karın boyunca çapraz olarak uzanan dış eğik ve iç eğik olmak üzere iki kastır. Omurganın bükülmesinden ve pelvisin eğilmesinden sorumludurlar.

İkincil kaslar:

* Erektör spinae: Erektör spina kasları sırt boyunca dikey olarak uzanan bir grup kastır. Omurganın uzatılmasından ve başın kaldırılmasından sorumludurlar.

* Gluteus maximus: Gluteus maximus kası kalçadaki büyük kastır. Kalçanın uzatılmasından ve uyluğun dışarı doğru döndürülmesinden sorumludur.

* Kuadriseps: Kuadriseps, uyluğun ön kısmından aşağı doğru uzanan dört kastır. Dizin uzatılmasından sorumludurlar.

Diğer kaslar:

* Deltoidler: Deltoidler omuz eklemini kaplayan üç kastır. Kaçırma (vücuttan uzaklaşma), addüksiyon (vücuda doğru hareket etme) ve kolun bükülmesinden sorumludurlar.

* Biceps brachii: Biceps brachii kası üst kolun ön kısmındaki büyük kastır. Dirseğin bükülmesinden ve ön kolun supinasyonundan (avuç içi yukarı doğru döndürülmesinden) sorumludur.

* Triceps brachii: Triceps brachii kası, üst kolun arkasında bulunan büyük kastır. Dirseğin uzatılmasından sorumludur.

Yüzüstü tutuş, vücuttaki çok çeşitli kasları çalıştıran zorlu bir egzersizdir. Merkez bölgenizi, sırtınızı ve bacak kaslarınızı çalıştırarak vücudunuzu güçlendirebilir ve genel kondisyonunuzu geliştirebilirsiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]