- Çürük kaburga (kostokondrit): Bu, kaburga hassasiyetinin en yaygın nedenidir. Düşme veya araba kazası gibi göğüs travması sonrasında ortaya çıkabilir.
- Kas gerginliği veya yırtılması: Göğüsteki bir kas gerginliği veya yırtılması da kaburga hassasiyetine neden olabilir. Bu, ağır kaldırma veya spor sırasında olduğu gibi kasların aşırı kullanımından kaynaklanabilir.
- Tietze sendromu: Tietze sendromu, kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdak iltihabına neden olan bir durumdur. Genellikle bir tarafta olmak üzere göğüste ağrı ve hassasiyete neden olabilir.
- Kostokondrit: Kostokondrit, kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdak iltihabıdır. Genellikle bir tarafta olmak üzere göğüste ağrı ve hassasiyete neden olabilir.
- Kaburga kayması sendromu: Kayma kaburga sendromu, bir kaburga yerinden çıkıp çevredeki dokuya sürtündüğünde ortaya çıkar. Bu, genellikle bir tarafta olmak üzere göğüste ağrı ve hassasiyete neden olabilir.
- Kalp krizi: Bazı durumlarda kaburga hassasiyeti kalp krizinin işareti olabilir. Göğüs ağrısı, nefes darlığı veya baş dönmesi gibi kalp krizinin diğer semptomlarının yanı sıra kaburga hassasiyetiniz de varsa derhal tıbbi yardım alın.