Alkolbeynin birçok yerinde güçlü , geniş kapsamlı etkileri vardır . Alkol tüketildiği zaman , hemenvücut aşağı kırmaişlemini başlatır . Bu durumda olduğu gibi, etil esterler olarak adlandırılan maddelerin dökümü dış membran içine beyin hücrelerinden pozitif yüklü potasyum iyonlarınınhareket hızlandırır. Bu, beyin hücreleri içinde , bir negatif yük , hafif zarar vücudun kalsiyum kanal neden olur. Beyin hücreleri vücudun diğer hücreler ile iletişim kurmak için kalsiyum kanalları bağlıdır. Alkol varlığında
diğer beyin etkileri
, beyin daha az oksijen alır. Aşırı alkol aynı zamandavücudun merkezi sinir sistemi üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir . Engelli kalsiyum kanalları ile birlikte bu etkiler, aktivite (beynin medial temporal lobda )vücudun hipokampus bozabilir . Alkol uzaysal referans bellek görevleri bozan vebeyindekihipokampussinapsların yayımlanan glutamatdüzeylerini düşürür .
Demans
yapılan araştırmaya göre John Hopkins Üniversitesi , aşırı alkol tüketimi de ( hafıza kaybıbunama bozukluğun büyük bir parçası ) daha sonraki hayatında bireyler için demansriskini artırdığı görülmektedir . Haftalık 14 üzerinde alkollü içki içti insanlar demans riskinin daha yüksek olduğu bulundu .
Wernicke - Korsakoff Sendromu
Alkol bunama Wernicke - Korsakoff Sendromu denir . Bu bozukluk , insanlar sık sık alkol tüketimi ( örneğin alkoliklerin bu gibi günlük alkol alımı) bir sonucu olarak daha düşük tiamin seviyeleri var . B1 vitamini takviyeleri, ancak , bu eksikliği ters yardımcı olabilir . Bu hastalık yeteneklerini ve problem çözme becerilerini öğrenme , hafıza zayıflığına yol açar . Bu hastalığın bir belirtisi tanımlayan bireyler aslında hiç olmamış deneyimlerin canlı ve son derece ayrıntılı hesaplarını makyaj olmasıdır .
Aşırı alkol içme bir sürü olabilir Uyarı kalıcı beyin hasarı gibi olumsuz etkiler . Ergenler ve genç yetişkinler Duke Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre , yaşlı içenlere oranla beyinleri daha kalıcı hasara neden olabilir . Genç Ağır içenlerin çok daha hassas alkolün büyük miktarlarda tüketen bir sonucu olarak gelen tehlikeli nörotoksik etkileri olur. Yani aşırı alkol nedeni hafıza kaybı , aynı zamanda dabeyinde öğrenme yeteneklerini zarar olamaz . Benzer sonuçlar da Dr Thomas Heffernan , bir Northumbria Üniversitesi psikolog tarafından yürütülen çalışmalarda bulundu .