2. Şeytan tırnakları. Bunlar tırnak yatağından sarkan küçük, yırtık deri parçalarıdır. Acı verici olabilirler ve kolayca enfekte olabilirler.
3. Paronişi. Bu, mantar enfeksiyonları, bakteriler ve travma gibi çeşitli faktörlerin neden olabileceği tırnak yatağının bir enfeksiyonudur. Paronişi ağrılı olabilir ve şişmeye, kızarıklığa ve akıntıya neden olabilir.
4. Onikoliz. Bu, tırnağın tırnak yatağından ayrıldığı bir durumdur. Onikolize travma, enfeksiyonlar ve bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörler neden olabilir. Acı verici olabilir ve tırnağın renginin bozulmasına veya kırılgan görünmesine neden olabilir.
5. Subungual hematom. Bu, ayağın üzerine ağır bir şeyin düşürülmesi gibi bir travmanın neden olabileceği tırnak altında bir morluktur. Subungual hematomlar ağrılı olabilir ve tırnağın siyah veya mor görünmesine neden olabilir.
6. Tırnak yeme. Tırnaklarınızı ısırmak tırnak yatağına zarar verebilir ve ağrıya neden olabilir. Ayrıca enfeksiyon riskinizi de artırabilir.
7. Travma. Ayak parmağınızın çarpması veya parmağınızın kapıya sıkışması gibi tırnağınızdaki travmatik yaralanmalar ağrıya neden olabilir. Travma ayrıca tırnak yatağına zarar verebilir ve kalıcı tırnak hasarına neden olabilir.
8. Mantar enfeksiyonları. Onikomikoz olarak da bilinen tırnaktaki mantar enfeksiyonları ağrıya, tırnak renginin değişmesine ve kalınlaşmasına neden olabilir.
9. Sedef hastalığı. Sedef hastalığı, tırnakları etkileyebilen, ağrıya, çukurlaşmaya ve renk değişikliğine neden olabilen bir cilt rahatsızlığıdır.
10. Kanser. Nadir durumlarda tırnaklardaki ağrı, tırnak yatağının skuamöz hücreli karsinomu gibi bir kanser belirtisi olabilir.