1. Kas Gerilmesi veya Burkulma: Tekrarlayan hareketler, aşırı kullanım veya ani yaralanmalar omuz ve boyun çevresindeki kasları, tendonları veya bağları gererek veya burkarak ağrıya neden olabilir.
2. Döndürücü Manşet Yaralanması: Rotator manşet, omuz eklemini stabilize eden bir grup kas ve tendondur. Yırtık veya iltihaplanma gibi rotator manşet yaralanmaları omuz, boyun ve köprücük kemiğinde ağrıya neden olabilir.
3. Artrit: Osteoartrit gibi dejeneratif durumlar veya romatoid artrit gibi inflamatuar durumlar omuz, boyun ve köprücük kemiğindeki eklemleri etkileyerek ağrıya, sertliğe ve iltihaplanmaya neden olabilir.
4. Servikal Radikülopati: Boyundaki sinir köklerinin sıkışması veya tahrişi, boyundan omuza ve köprücük kemiğine yayılan ağrıya yol açabilir. Buna fıtıklaşmış bir disk, kemik mahmuzları veya diğer omurga sorunları neden olabilir.
5. Bursit: Bursalar eklemleri tamponlayan sıvı dolu keselerdir. Bursit olarak bilinen bursa iltihabı omuzda meydana gelebilir ve ağrıya, şişmeye ve hassasiyete neden olabilir.
6. Kırıklar: Köprücük kemiği (klavikula), kürek kemiği (skapula) veya boyundaki omurlardaki bir kırık veya kırılma, etkilenen bölgelerde ağrıya neden olabilir.
7. Yansıyan Ağrı: Omuz, boyun ve köprücük kemiğindeki ağrı bazen kalp, akciğer veya safra kesesi gibi diğer organlardan kaynaklanan ağrıya da işaret edebilir.
8. Tümörler: Nadir durumlarda sol omuz, boyun ve köprücük kemiğindeki ağrı, bölgedeki bir tümör veya kitlenin belirtisi olabilir.
Ağrı şiddetliyse, kalıcıysa veya halsizlik, uyuşukluk veya ateş gibi diğer semptomlara eşlik ediyorsa tıbbi yardım istemek önemlidir. Bir sağlık uzmanı doğru tanıyı koyabilir, altta yatan ciddi durumları ekarte edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.