1950'li yıllarda başlayan , beslenme ve tarım bilim adamları halk sağlığını geliştirmek için bu tür pirinç ve buğday gibi tarım ürünlerininbesin değerini arttırmanın yollarını geliştirdi. Örneğin,Rockefeller Enstitüsü Asya'da ve Hindistan'da "Altın Pirinç " tanıtıldı; pirinç bu çeşitlilikbölgede yaygın olan ilgili beslenme eksiklikleri ile mücadele için beta - karoten ile tahkim edilmiştir. Sadece gıda zenginleştirme uluslararası tarımsal kalkınma ve beslenme programlarının bir parçası haline sık sık , ama aynı zamanda da ABD kamu sağlık uygulamaları merkezi bir özelliği haline geldi yoktu .
Yaklaşımları
gıda takviyesine iki merkezi yaklaşımlar da mevcuttur . İlk yaklaşım, beta - karoten ile pirinçsur gibi bir bitkiningenetik yapısına vitamin veya gerekli mineralleri ekleyerek gereğidir. İkinci yaklaşım, meyve suyu gibi tamamlanmış bir gıda ürünü için mikro besin ekleyerek gereğidir. Ürünlerinkamuya önce yaklaşımın bu tip , gıda üreticilerigıda ürününe mikrobesinleri ekleyin .
Amacıtemel hedeflerin
One gıda tahkimat sınırlı gıda kaynakları ile bölgelerde yaşayan tüketicilere yardımcı olmaktır . Başka bir amaç ise , düşük gelirli statüye sahip veya sağlıklı yiyeceklere erişim kısıtlı olduğu alanlarda yaşayan ya nüfusunbeslenme sağlığı arttırmaktır .
Örnekleri
Müstahkem gıdalar , D vitamini ve kalsiyum ile meyve suyu ile , örneğin , süt yaygındır . Bu , gıda ürünlerine ilavemikro- besin eksiklikleri kaynaklanan hastalık riskini en aza indirir. Örneğin , folik asit gebelik gelişimi için önemlidir ve kalsiyum güçlü kemikler bakımı için gereklidir . Ayrıca , dokunun florür ve şişelenmiş su eklenerek ağız hijyeni artırır bir halk sağlığı önlemi olarak görülüyor .