Serçeler tohumlar, böcekler ve meyveler de dahil olmak üzere çeşitli yiyeceklerle beslenen küçük, aktif kuşlardır. Genellikle yerde beslenirler, ancak yemek için dallara veya ince dallara da tüneyebilirler.
Serçe yiyecek kaynağı bulduğunda keskin gagasını kullanarak yiyeceği daha küçük parçalara ayırır. Daha sonra parçaları bütün olarak yutacaktır. Serçelerin, yiyecekleri sindirilmeye hazır olana kadar depolayan, mahsul adı verilen özel bir keseleri vardır.
Serçeler Yiyecekleri Nasıl Sindirir?
Yiyecek mahsulün içine girdikten sonra yavaşça mideye doğru hareket eder. Mide, yiyeceğin parçalanmasına yardımcı olan meyve suları üretir. Yiyecek daha sonra bağırsağa aktarılır ve burada daha da parçalanır ve kan dolaşımına emilir.
Serçelerin ayrıca taşlık adı verilen özel bir organı vardır. Taşlık, yiyecekleri öğütmeye yardımcı olan kaslı bir midedir. Serçeler genellikle taşlığın işini yapmasına yardımcı olmak için küçük taşları veya kum parçalarını yutar.
Serçenin sindirim sistemi oldukça verimlidir. Serçeler yedikleri yiyeceklerden pek çok besin elde edebilirler. Bu onların besin açısından nispeten düşük bir diyetle yaşamalarına olanak tanır.
Serçe Sindirimi Hakkında İlginç Gerçekler
* Serçeler her gün vücut ağırlıklarının %50'si kadar yiyecek yiyebilirler.
* Serçeler genellikle tohumlar, böcekler, meyveler ve nektar dahil olmak üzere çeşitli yiyecekleri yerler.
* Serçeler, yiyecekleri sindirilmeye hazır hale gelene kadar depolayan bir ürüne sahiptir.
* Serçelerin yiyecekleri öğütmeye yardımcı olan taşlıkları vardır.
* Serçeler, taşlığın işini yapmasına yardımcı olmak için sıklıkla küçük taşları veya kum parçalarını yutarlar.
* Serçenin sindirim sistemi oldukça verimlidir. Serçeler yedikleri yiyeceklerden pek çok besin elde edebilirler.