Yonca filizi kemikleringelişmesine yardımcı vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Yonca içeriğini protein , kalsiyum , karoten , demir , çinko ve vitamin A , B1 , C , E ve K. Yonca tohumu , yaprak ya da tabletşeklinde gelebilir şunlardır; Ancak , olgun yonca filizi tüketenen avantajlar sunmaktadır .
Antioksidanlar
Yonca filizi antioksidanlarınen güçlü bitkisel kaynaklardan biridir . Bir antioksidan yavaşlatan ya da serbest radikaller oluşturmak için diğer moleküllerin oksidasyonu , önleme kapasitesine sahip bir moleküldür. Serbest radikallerin zarar hücrelerin varlığı . Yonca nedeniyle antioksidan özellikleri kanser ve koroner kalp hastalığı önlemeye yardımcı olur; Ayrıca, alfalfa filizleri bir bileşik iltihabı önleyen
anti -enflamatuar
p. menopoz ve osteoporoz ile ilişkili semptomları azaltır, bu nedenle tedavi etmek için kullanılabilir ve şişme azaltarak ağrı yönetmek . Yonca filizi artrit olan insanlar için özellikle yararlıdır .
Bağışıklık
yonca filiziyüksek saponin içeriğibağışıklık sistemi bir destek vermek . Saponin bakteri nüfusu düşürerekbağırsak etkiler. Ayrıca,vitamin ve mineraller , özellikle C vitamini , enfeksiyonlarla savaşmak içinvücudun yeteneğini artırır . Alfalfa da bağışıklık geliştirmek için T- lymphcytes ve interferon vücudun üretimini arttırır .
Hastalık
Alfalfa lahanası da karaciğerde kolesterol birikmesini azaltmak için kullanılır. Yonca bulunanbitki östrojen kemikoluşumunu geliştirmek ve dejeneratif kemik hastalıkları olan kişiler için yoğunluğunu artırabilir .