1. Doktor Asistanı :Hekim asistanları (PA'lar), doktorların gözetiminde çalışan ve hastalıkları teşhis eden, tedavi eden ve yöneten sağlık uzmanlarıdır. İlaç yazabilir ve belirli tıbbi prosedürleri uygulayabilirler. KA'lar yüksek lisans derecesi ve denetimli klinik eğitim gerektirir.
2. Hemşire Uygulayıcı :Pratisyen hemşireler (NP'ler), hastalıkları teşhis edebilen, tedavi edebilen ve yönetebilen ileri düzey uygulama hemşireleridir. İlaç yazabilir ve belirli tıbbi prosedürleri uygulayabilirler. NP'ler yüksek lisans derecesi ve denetimli klinik eğitim gerektirir.
3. Eczacı :Eczacılar, reçeteli ilaçları dağıtan ve bunların güvenli kullanımı hakkında bilgi sağlayan ilaç uzmanlarıdır. Eczanelerde, hastanelerde ve diğer sağlık hizmeti ortamlarında çalışırlar. Eczacıların eczacılık alanında doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
4. Fizik Terapist :Fizyoterapistler, hastaların yaralanma veya hastalıklardan sonra hareket ve fonksiyonlarını yeniden kazanmalarına yardımcı olur. Kişiselleştirilmiş tedavi planları oluştururlar ve hastaları egzersizler ve terapiler aracılığıyla yönlendirirler. Fizyoterapistler yüksek lisans derecesine ve denetimli klinik eğitime ihtiyaç duyarlar.
5. Mesleki Terapist :Ergoterapistler engelli, yaralanmalı veya hastalıklı kişilerin günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bireyleri değerlendirir ve genellikle egzersizleri, yardımcı cihazları ve zorluklara uyum sağlama stratejilerini içeren kişiselleştirilmiş tedavi planları oluştururlar. Mesleki terapistler yüksek lisans derecesi ve denetimli klinik eğitim gerektirir.
6. Konuşma-Dil Patologu :Konuşma dili patologları konuşma, dil ve yutma bozukluklarını değerlendirir, teşhis eder ve tedavi eder. İletişim yeteneklerini geliştirmek için her yaştan hastayla çalışırlar. Konuşma dili patologları yüksek lisans derecesine ve denetimli klinik eğitime ihtiyaç duyarlar.
7. Tıbbi Laboratuvar Bilimcisi :Tıbbi laboratuvar bilim adamları (aynı zamanda klinik laboratuvar bilim adamları olarak da adlandırılır), hastalıkların teşhisine ve izlenmesine yardımcı olmak için kan, idrar, dokular ve diğer vücut sıvıları üzerinde testler yaparlar. Hastane laboratuvarlarında ve diğer tıbbi ortamlarda çalışırlar. Tıbbi laboratuvar bilimcileri bir lisans derecesine ve genellikle uzmanlık alanlarında sertifikaya ihtiyaç duyarlar.
8. Radyograf :Radyograflar hastalıkların teşhis ve tedavisine yardımcı olmak için röntgen ışınları ve diğer tıbbi görüntüleri çekerler. Hastanelerde, kliniklerde ve görüntüleme merkezlerinde çalışırlar. Radyograflar bir önlisans veya lisans derecesine ve denetimli klinik eğitime ihtiyaç duyarlar.
9. Beslenme Uzmanı/Diyetisyen :Beslenme uzmanları ve diyetisyenler bireylere ve gruplara beslenme danışmanlığı ve tavsiyeleri sağlar. Hastaneler, klinikler, okullar ve özel muayenehaneler dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda çalışırlar. Beslenme uzmanları ve diyetisyenler lisans derecesine ve sıklıkla denetimli klinik eğitime ihtiyaç duyarlar.
10. Sağlık Politikası Analisti :Sağlık politikası analistleri, sağlık hizmetlerinin sunumunu ve erişimini etkileyen araştırmalar yürütür ve politikalar geliştirir. Devlet kurumlarında, düşünce kuruluşlarında, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve sağlık şirketlerinde çalışıyorlar. Sağlık politikası analistlerinin kamu politikası, sağlık politikası veya ilgili bir alanda yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olmaları gerekir.
Bunlar alternatif sağlık hizmetleri kariyerlerine sadece birkaç örnektir. İlgi alanlarınızı, becerilerinizi ve tutkularınızı keşfetmek, hedeflerinize uygun, ödüllendirici bir kariyer yolu bulmanıza yardımcı olacaktır.