| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuk Prosedürü Rehabilitasyon Protokolleri

Kidner prosedürü aksesuar bir naviküler kemik için yapılan cerrahidir. Naviküler kemik ayağın kemerinde bulunur ve arka tibial tendona tutturulur. Bu mimari kemer tutmaya yardımcı olur. Aksesuar bir naviküler kemik, iç kısımda bulunan ve düz bir ayağa neden olan ekstra bir kemiktir. Bu durumda, naviküler ve aksesuar naviküler kemikler birbirine yapışır ve bu durum ağrıya neden olabilir. Cerrahi düzeltme ancak cerrahi olmayan tedavi başarısız olduktan sonra yapılır ve rehabilitasyon protokolleri cerrah tarafından reçete edilir.

Belirtiler ve Teşhis

Aksesuar naviküler ile en çok ilişkili semptom ağrıda, ağrı ile şiddetlenir. yürüme. Aksesuar naviküler ağrılı olacaksa, tipik olarak gençlik yıllarında olur. Aksesuar naviküler ağrıya neden olmazsa, cerrahi veya cerrahi tedavi gerektirmez. Hastalar ağrı bildirdiğinde ve genellikle sadece röntgenle durumu doğrulayabildiğinde doktorlar sorunu belirler.

Kidner Surgical Prosedür

Kidner prosedürü basit bir cerrahidir. Aksesuar naviküler düzeltmek için, cerrah ekstra kemik üzerinde küçük bir kesi yapar. Daha sonra kemik arka tibial tendondan ayrılır ve çıkarılır. Tendon naviküler kemiğe tutturulur ve cilt insizyonu kapatılır.

Genel Rehabilitasyon Protokolü

Hastaya, yaklaşık üç hafta boyunca giyilen diz altı fiberglas alçıyı alır, ardından ekibi kısmi ağırlık kaldırma yürüyüşü uygular. Hasta birkaç gün koltuk değneği kullanıyor ve fizyoterapist hastaya koltuk değneği kullanımının uygunluğunu söyleyebilir. Dikişler emilmez ise, ameliyattan 10 ila 14 gün sonra çıkarılır. Ameliyattan yaklaşık dört hafta sonra, yürüme alçı çıkarılır ve hasta, tendondaki gerilimi hafifletmek için bir dizi germe egzersizinden oluşan fiziksel rehabilitasyona başlar. Normal aktiviteler yaklaşık üç ay içinde devam eder.

Fiziksel Rehabilitasyon Protokolü

Cerrah, ameliyat sonrası fiziksel rehabilitasyonun gerekli olup olmadığını belirler. Fiziksel terapi, ağrıyı ve şişliği kontrol etmek ve tendonu güçlendirmek için buz, masaj ve jakuzi ile başlar. Terapistler sıklıkla su tedavisi önermektedir, çünkü su hastanın tendonunda aşırı gerginlik olmadan egzersiz yapması için güvenli bir ortam sağlar. Gücü arttıkça, hasta daha fazla hareketlilik sağlamak için tendonu germekten oluşan egzersizin ilerleyen aşamalarında yer alır. Fizik tedavi, hareket aralığının iyileştirilmesine yardımcı olur ve hastanın normal şekilde yürümesini sağlar. Normal hareket ve kuvveti sürdürdükten sonra fizik tedavi sona erer ve hasta tendonun esnek kalmasını sağlamak için evde egzersiz programına devam eder.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com