| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Enterococcus Faecalis Enfeksiyonu Nedir?

Enterococcus faecalis kolonileri, doğumdan kısa bir süre sonra tüm insanların bağırsak yollarında bulunur. Nadiren bir Enterococcus faecalis suşu patojenik hale gelir ve bireyin ciddi enfeksiyonlarından birine neden olur. Bu genellikle hastanede yatan hastalarda olur ve Enterococcus faecalis'in neden olduğu bir enfeksiyonun tedavisi sıklıkla zorlanır.

Mutasyon Patojeniteye Yol Açıyor

V583 suşunun Enterococcus faecalis bakterileri, onlara izin veren genetik bir mutasyon içerdiklerinde sorunlu hale geliyor insan dokularına saldır. Bu mutasyon, 19 Nisan 2009 tarihinde çevrimiçi BMC Genomics dergisinde bildirilen araştırmaya göre, bakteri kromozomu 17'deki genlerin silinmesini içerir.

Mutasyona Girmiş Enterococcus faecalis, ameliyat sonrası enfeksiyonlara neden olabilir karın duvarı, derinin enjeksiyon bölgesi enfeksiyonları, menenjit, idrar yolu enfeksiyonları, bakteriyemi (kan zehirlenmesi) ve endokardit (kalbin iç zarının şişmesi). 2006 ve 2007 yıllarında Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine bildirilen 28.502 hastane kaynaklı enfeksiyonun yüzde 12'si Enterococcus bakteri kaynaklıydı.

Belirtiler

Enterococcus faecalis enfeksiyonunun spesifik belirtileri, göre değişecektir. hangi organlar enfekte olur. Bakteriyel enfeksiyonların genel semptomları ateş, enerji eksikliği, enfekte bölgede ağrı ve zayıflığı içerir. Deri enfeksiyonları kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir, menenjit ise boyun sertliğine, aşırı uykululuk ve iştahsızlığa neden olabilir. Bakterimisi olan hastalar titreme ve düşük tansiyon yaşarlar, endokardit geçiren kişilerde nefes darlığı olur, gece terlenir ve düzensiz kalp atışları olur.

Enterococcus faecalis bakterileri çoğu antibiyotiğe dirençlidir. Aminoglikosit ve hücre duvarı aktif antibiyotikler (örneğin, amoksisilin, seftriakson) olarak sınıflandırılan ilaçların uzun süreli uygulanması, Enterococcus faecalis enfeksiyonlarını temizleyebilir, ancak ilaçlar, vücudu koruyan yararlı bakterileri öldürdüğü için ikincil enfeksiyonlara yol açabilir. Ayrıca, neomisin ve gentamisin gibi aminoglikozitler de işitme kaybı ve böbrek hasarı oluşturabilir.

Önleme

CDC, 2008'de hastane edinimini veya hastane enfeksiyonlarını önlemek için 150 sayfadan fazla kılavuz yayınladı. Kılavuz ilkeler, hastane personelinin tüm yüzeyleri ve ekipmanı bilinçli bir şekilde temizlemesi, dezenfekte etmesi ve sterilize etmesi gerektiği yönündedir. Bununla birlikte, çoğu Enterococcus faecalis bakterisine bağlı enfeksiyonlar, bir hastanın kendi vücudundan gelen bakterilerden kaynaklandığından, ameliyat öncesi ve muhtemelen ameliyat sonrası antibiyotik almak, diş ameliyatı veya gastrointestinal ameliyat gibi yüksek enfeksiyon riski taşıyan prosedürler uygulanan hastalarda tavsiye edilebilir. br>

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com