|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Krizi Belirtileri Ne Kadar Sürer

Amerikan Kalp Derneği'ne göre, her yıl 1 milyondan fazla insan kalp krizi geçirir. Yarısı saldırıdan ölüyor; diğerleri kalıcı olarak devre dışı bırakılır. Kalp hastalığını önlemek için adımlar atmak, kalp krizinin belirtilerini tanımak ve nasıl yanıt vereceğinizi bilmek hayatınızı kurtarabilir. Yeterli oksijen almak. Kalp kasınızın düzgün çalışması için düzenli olarak oksijenli kan kaynağına ihtiyacı vardır. Eğer kalbe kan sağlayan koroner arterleriniz plak birikmesi nedeniyle daralır veya tamamen tıkanırsa, kalbiniz ihtiyaç duyduğu kanı alamayabilir. Kalp kası oksijenden yoksun bırakıldığında, bazı hücreleri ölür ve kalp krizi meydana gelir. Bazı durumlarda ölü hücreler, daha uzun süreli problemler yaratabilen skar dokusu ile değiştirilir. Kalbe verilen hasar miktarı, etkilenen hücrelerin miktarına ve bunun yanı sıra kalp krizi ile tedavi arasında geçen zamana bağlıdır.

Tanımlama

Kalp krizi semptomları kişiden kişiye değişebilir, ve erkekler için kadınlardan farklı olabilir. Yaygın kalp krizi belirtileri; göğüs, kol, boyun, çene veya sırt ağrısı, nefes darlığı, terleme, bulantı, baş dönmesi veya baş dönmesi, ağrı, basınç veya ağırlıktır. Genel olarak, erkekler göğüs ağrısı ve rahatsızlık gibi daha klasik semptomlara sahip olma eğilimindedir. Kadınlar sırt ve çene ağrısı, bulantı ve nefes darlığı durumlarında daha yüksek oranda görülme eğilimindedir. Bazı insanlar tek belirti olarak endişe veya gerginlik hissi yaşarlar. Belirtiler genellikle hazımsızlık veya mide ekşimesi ile karıştırılabilir. Bazı durumlarda, özellikle yaşlılarda, herhangi bir belirti veya uyarı olmayabilir.

Zaman Çerçevesi

Belirtiler yoğun ve şiddetli olabilir veya hafiftir - kişi ne olduğunu bile bilmeden olay. Belirtilerin en son ne kadar süreceği kişiden kişiye değişebilir. Genel olarak, kalp krizi semptomları en az 15 ila 20 dakika sürer ve birkaç saat sürebilir. Kalp krizi geçirdiğinizden emin olmanın tek yolu uygun şekilde test edilmektir. Doktorunuz, alışılmadık bir aktivite olup olmadığını görmek için kalbin elektriksel aktivitesini ölçebilir. Kan testleri belirli proteinlerin varlığını araştırabilir. Ek olarak, kalbin yapısına bakmak ve herhangi bir hasar tespit etmek için başka testler de var.

Önleme /Çözüm

Kalp krizi geçirmekten kaçınmanıza yardımcı olabilecek basit yaşam tarzı seçenekleri var. Yağ ve kolesterolü düşük, sağlıklı bir diyet yemek, plak birikimini önlemenize yardımcı olacaktır. Düzenli egzersiz, kalp kasınızı kuvvetli tutabilir ve ayrıca arterleri temiz tutar. Sigara içiyorsanız, bırakma konusunda destek alın. Diyabetiniz varsa, doğru şekilde yönetmek için gerekli adımları atın. Sağlıklı bir kiloyu koruyun. Ağırlıkınız arttıkça, vücuttaki kanı pompalamak için kalp kasına o kadar fazla stres uygulanır. Düzenli kontroller yapın ve kan basıncınızı ve kolesterol seviyenizi kontrol altında tutun. Stresi yönetmek, kalp hastalığını önlemede önemli bir bileşendir. Ailenizde kalp rahatsızlığı öyküsü varsa, bu sizi daha yüksek bir risk altına sokarsa, bu adımlar özellikle önemlidir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Birinin kalp krizi geçirdiğinden şüphelenirseniz, hızlı hareket bir hayat kurtarabilir. "Even if you are not sure, don't wait.", 3, [[İnsanların kalp krizinden ölmesinin ana nedenlerinden biri, yeterince hızlı bir şekilde yardım alamamalarıdır. Kalp krizinden sonra, neredeyse yarısı semptomları gördükten sonraki ilk bir saat içinde ölür ve asla hastaneye gitmez. İlk bir saat içinde yardım almak, bir hayat kurtarmanın ilk adımıdır. Yapılacak ilk şey hemen 911'i aramak. Kişiyi hastaneye götürmeye çalışmayın. Ambulanslar eğitimli sağlık personeli ile donatılmıştır ve bir hayat kurtarmak için ekipmanla donatılmıştır. Bu, kişinin hastaneye giderken tedavi edilebileceği anlamına gelir; bu, onu kendiniz sürmeniz durumunda geçerli değildir. Özellikle siz veya tanıdığınız biri kalp hastalığı riski altındaysa, herkes CPR'de eğitilmelidir. Yardım çağrısından sonra, suni teneffüs yapmak yaşam ile ölüm arasındaki fark olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]