Amerikan Pediatri Akademisi, çocuğunuzun olası bir somun alerjisi nedeniyle diyetine fındık koymadan önce 1 yaşına kadar beklemesini önermemektedir. Fındığın geciktirilmesinde alerjilerin gelişmesini engelleme görünmemektedir. Çocuğunuza fındık vermeden önce beklemenin başka nedenleri var - öncelikle boğulma tehlikesi olduğu için - ve diyetine fındık eklerseniz, alerji belirtilerine dikkat etmek önemlidir.
> Çocuk hekimlerinin ve çocuk sağlığı kuruluşlarının bir çocuğun diyetine fındık sokmaya karşı tavsiyede bulunmalarının ana nedeni fındık alerjisi riskidir. Bir çocuk vücuduna alerjisi olan bir somun gibi bir yemek yediğinde, vücudunun bağışıklık sistemi yemeğe karşı savaşmak için ekstra antikorlar üretir. Antikorlar oluşturulduğunda, histaminler gibi kimyasallar salınır. Histamin salınımı, kusma, kurdeşen, şişme ve hışıltıcı alerji semptomlarına neden olur. Bu semptomlar bazen hafiftir, sadece kızarıklıkla sonuçlanır veya ciddi hale gelebilir, bu da çocuğun nefes alamadığı bir durum olan anafilaksi ile sonuçlanır.
Kuruyemiş Tanıtımı
boğulma tehlikesi oluşturur. 36 ayın altındaki çocuklar için fındık ya da büyük miktarda fındık ezmesi bulunmamalıdır. Çocuğunuza fındık yağı verirseniz, onu krakerlerin veya ekmeğin üzerine inceltin. 3 ila 5 yaş arası çocuklar, boğulma potansiyeli olmayan bazı somunlar yemeyi başarabilirler, ancak yine de bu yaştaki çocuklara boğulma tehlikesi yaratan somun yemekten kaçınınlar.
İşaretler
Çocuğunuzun diyetine fındık koyarken , fındık alerjisi olduğuna dair işaretler arayın. Besin alerjisinin belirtileri, kurdeşen, egzama, şişme, hapşırma, hışırtı, ishal, kusma, mide bulantısı, soluk cilt ve bayılma gibi deri döküntüleridir. Bir somun alerjisinden şüpheleniyorsanız, çocuğunuzu çocuk doktorunuza veya bir alerjiye götürün. Doktorlar çocuğunuzun fındık alerjisi olup olmadığını belirlemek için testler yapabilir ve alerjiyle başa çıkmak için bir plan hazırlayabilir. Çoğu çocuk kuruyemişlere alerjisi yaşamadığından fındık alerjisinin yaşam boyu etkileri vardır.
Diğer
Kuruyemiş alerjisi olan çocuklar, kuruyemişlerden, fındık içeren yiyeceklerden ve bazen de işleyen bir tesiste işlenen yiyeceklerden kaçınmalıdır fındık alerjisi şiddetli ise fındık. Yemeğin nasıl üretildiği ile ilgili uyarılar için paket etiketlerini okuyun. Etiket, ürünün somun içerip içermediğini, somunlarla paylaşılan ekipmanlarda üretildiğini veya fındık işleyen bir tesiste üretildiğini göstermelidir. Tipik olarak bu uyarı etiketlerini içeren yiyecekler arasında çerezler, şekerlemeler, dondurmalar, unlu mamüller ve soslar bulunur.